Volharding 1 greep afgelopen seizoen het kampioenschap in de tweede klasse.
Volharding 1 greep afgelopen seizoen het kampioenschap in de tweede klasse. Archieffoto

Volharding trots op plek in Top 200 amateurclubs: ‘Hier werken we met z’n allen hard voor’

Sport

Volharding bezet plek 177 in de nieuwe Top 200-lijst voor amateurclubs, die is samengesteld door het vakblad De Voetbaltrainer. De Vierlingsbeekse voetbalclub is als ‘nieuwkomer’ de lijst binnengestormd. Volharding is de enige voetbalvereniging in het Land van Cuijk die in de lijst staat.

Na een jaar van onderbreking vanwege het coronavirus, heeft de Voetbaltrainer weer een zogeheten Top 200 van amateurclubs samengesteld. De lijst, die voor de negende keer is gepresenteerd, komt tot stand op basis van het competitieniveau van zowel de jeugdselecties als het eerste team. De Amsterdamse voetbalclub AFC voert de nieuwe ranglijst voor amateurclubs aan.

Roel Gerrits, voorzitter van Volharding, is trots op de plek in de Top 200. “Natuurlijk, zeker als je beseft dat Nederland 2915 voetbalclubs telt. Hier werken we met spelers, trainers, leiders, vrijwilligers en bestuur hard voor. We proberen met ons beleid, waarin gezelligheid en presteren op een gezonde, sportieve manier samengaan, al jaren de juiste randvoorwaarden te creëren waarbinnen zowel jeugdspelers als senioren zich verder kunnen ontwikkelen. Dat we met onze dorpsclub bij de beste tweehonderd clubs van Nederland horen, is een mooie bevestiging voor het feit dat we als vereniging goed bezig zijn.”

Gerrits wijst op het feit dat Volharding 1 afgelopen seizoen als kampioen naar de eerste klasse promoveerde en een groot aantal jeugdteams van Volharding op divisieniveau of hoger acteert. “Ja, de toekomst ziet er goed uit. Er blijven zich steeds weer nieuwe talenten uit Vierlingsbeek en omgeving aandienen. Komende zaterdag kan onze JO13-1 zelfs historie schrijven door kampioen te worden in de landelijke tweede divisie. In een competitie met grote verenigingen als FC Eindhoven, Geldrop, Blauw Geel’38 en UNA. Prachtig, toch?”

De kampioenswedstrijd van Volharding/Sambeek JO13-1 tegen SV Valkenswaard JO-1 begint om 13.00 uur op sportpark Soetendaal in Vierlingsbeek.

Klik op de link voor de complete lijst:  www.voetbaltrainer.nl/top-200-de-complete-lijst-seizoen-2022-2023/