Judokatalent Lieke Wildschut op de hoogste trede van het NK-podium.
Judokatalent Lieke Wildschut op de hoogste trede van het NK-podium. Foto: eigen foto

Lieke Wildschut (14) Nederlands kampioen judo

Sport

Lieke Wildschut, kleindochter van oud-Vierlingsbekenaar Joep Hermans, is zaterdag in het Activum in Hoogeveen Nederlands kampioen geworden in de klasse -57 kg in de leeftijdscategorie -15 jaar. Lieke werd in oktober 14 jaar en kroonde zich voor de tweede keer tot beste van Nederland.

Ze traint in haar woonplaats Arnhem bij budovereniging Bushi en is de dochter van Ruud Wildschut en Floor Hermans. “Lieke wordt meestal gecoacht door Joyce Ott met wie ze goed samenwerkt en die het beste uit haar haalt”, meldt haar moeder trots. “Ze traint nu acht tot tien uur per week inclusief de regiotraining in Echt. In het weekend judoot ze meestal ook nog een wedstrijd. Vorige week werd ze twee keer derde tijdens een internationaal toernooi in de Duitse stad Frankfurt in de klassen -18 en -16. Sinds kort traint ze ook op Papendal. Lieke is toen ze zes was begonnen met judo bij Van der Geest van Kenamju Haarlem.”

Bushi greep zaterdag in verenigingsverband vijf medailles op het NK -15. Elf judoka’s van de Arnhemse club hadden zich voor de titelstrijd gekwalificeerd. In achttien gewichtsklassen kroonden judoka’s zich tot Nederlandse kampioen. 

Kijk voor alle uitslagen van het NK op: https://www.jbn.nl/nieuws/uitslagen-bouwgarant-nk-15-jaar/