DES ging zondag met ruime cijfers onderuit in en tegen Heumen: 23-7.
DES ging zondag met ruime cijfers onderuit in en tegen Heumen: 23-7. Foto: Persfoto DES

DES maat te klein voor koploper Heumen

Sport

De korfbalsters van DES gingen zondag in de overgangsklasse fors onderuit tegen koploper en titelfavoriet Heumen: 23-7 (15-2). Op sportpark De Toppenberg liet de thuisploeg vooral in de eerste helft zien wat effectief korfbal is. Binnen tien minuten stond het al 6-0 voor voor het geroutineerde Heumen, dat in die fase van de wedstrijd praktisch alle doelpogingen in een score wist om te zetten.

Ook in het vervolg van de eerste helft had DES, dat overrompeld leek door de agressieve en doeltreffende start van het uit de hoofdklasse gedegradeerde Heumen, niks in de melk te brokkelen. Pas bij een 11-0 achterstand scoorde Eva van den Beuken de eerste treffer voor de roodwitten, waarna Maud van Rhee vlak voor de rust de 15-2 op het scorebord zette. In het tweede deel van de wedstrijd liet de ongenaakbare thuisploeg, die met zestien punten uit acht duels nog ongeslagen is in deze klasse, de teugels enigszins vieren. Dat kwam echter ook door DES, dat na de rust veel feller speelde, daardoor beter in de wedstrijd kwam en ook qua score lange tijd gelijke tred kon houden met de koploper. Heumen scoorde in de tweede helft ‘maar’ acht maal, terwijl DES in het laatste halfuur vijf keer doeltreffend de korf wist te raken.

Met zes punten uit acht duels en een vijfde plaats op de ranglijst zit het eerste deel van de veldcompetitie er ook voor promovendus DES op. Binnenkort start de zaalcompetitie, waarin de Vierlingsbeekse korfbalsters uitkomen in de eerste klasse.

Doelpunten DES: Eva van den Beuken (3), Maud van Rhee (3) en Milou van den Boogaard.