Blijdschap bij DES na de ruime 13-7 thuiszege op Flamingo's.
Blijdschap bij DES na de ruime 13-7 thuiszege op Flamingo's. Foto: Persfoto

Sterke eerste helft genoeg voor ruime zege DES

Sport

De korfbalsters van overgangsklasser DES hebben hun derde zege van het seizoen te pakken. Zondag werd Flamingo’s uit Mariahout  met duidelijke cijfers (13-7) verslagen op het eigen sportpark Soetendaal.

De Vierlingsbeekse ploeg onder leiding van trainer-coach Yvo van Dijk kwam als een raket uit de startblokken. De gasten hadden in de beginfase geen antwoord op de snelle, afwisselende aanvallen van de roodwitten, die dit keer hun vizier een stuk beter hadden afgesteld en halverwege de wedstrijd met een ruime marge (9-2) leidden. In de tweede helft werd het spel van DES minder, slordiger, vooral door toedoen van de tegenstander, die veel agressiever speelde dan in de eerste helft. Desondanks kwam de overwinning  voor de thuisploeg niet meer in gevaar.

Door deze zege komt DES met zes punten uit zeven duels op gelijke hoogte met Flamingo’s. DES staat op plek vijf van de ranglijst, Flamingo’s bezet plaats zes.

Op zondag 30 oktober speelt de Vierlingsbeekse ploeg uit tegen de nog ongeslagen koploper Heumen. Aanvang:  11.30 uur.

Doelpunten DES: Marly Jilesen 4. Maud van Rhee 3, Milou van den Boogaard 2,  Lisanne Koenen 2, Eva van den Beuken en Eline van Treek.