Interview met dagwinnaar Ron Kusters na afloop van de race in Ferwoude.
Interview met dagwinnaar Ron Kusters na afloop van de race in Ferwoude. Foto: eigen foto

Racingteam Kusters wint autocross Ferwoude

Sport

Ron Kusters (18) van Racingteam Kusters uit Groeningen heeft zaterdag in het Friese Ferwoude in de juniorklasse, in de strijd om het NK, de plaatselijke autocross gewonnen. Het team heeft als coureurs de tweelingbroers Ron en Stan Kusters.

Het team maakt mede door dit succes nog een kleine kans op het behalen van de Nederlandse titel. Daarin is de uitslag in de laatste van zes wedstrijden, die over twee weken in Rosmalen wordt verreden, cruciaal. Ron Kusters zal ook daar in actie komen.

Zijn broer Stan reed eerder al drie wedstrijden in de strijd om het Nederlands kampioenschap in de juniorklasse (12 tot en met 18 jaar). Hij behaalde in een van die races een derde plaats. De broers rijden om beurten, Stan op de banen met zandgrond, Ron op de circuits met kleigrond. Stijn Theunissen uit Groeningen eindigde in Ferwoude op de dertiende plaats.

In totaal rijden er 24 auto’s mee in de juniorklasse. Daarvan gaan de snelste 15 door naar de finale. Na drie manches, waarin hij een keer eerste en twee keer tweede werd, wist Ron Kusters de finale te winnen.