De Maasheggenloop  start op zondag 18 september bij het gildegebouw in Groeningen.
De Maasheggenloop start op zondag 18 september bij het gildegebouw in Groeningen. Persfoto

Maasheggenloop op 18 september in Groeningen

Sport

In Groeningen vindt op zondag 18 september de negentiende editie van de Contiweb Maasheggenloop plaats.

Voor de jongste hardlopers (tot 5 jaar) staat een bambinoloop (250 meter) en voor de junioren (tot 15 jaar) een jeugdloop (1000 meter) op het programma. De senioren kunnen kiezen uit de afstanden 5 of 10 kilometer. De halve marathon ontbreekt ook dit jaar niet. Alle afstanden lopen door het Maasheggengebied. De starttijden: bambinoloop (10.10 uur), jeugloop (10.25 uur), 5 kilometer (11.00 uur), 10 kilometer (10.45 uur) en halve marathon (10.00 uur). Voorinschrijving is mogelijk tot en met 17 september en is voor iedere afstand goedkoper dan na-inschrijving. Na-inschrijven is mogelijk tot een half uur vóór de start van de wedstrijd.

Alle jeugddeelnemers ontvangen een herinnering voor hun deelname. Lopers die een podiumplaats behalen, ontvangen een beker. Voor de halve marathon en de 10 kilometer is er, voor zowel de dames als de heren, een geldprijs van 100 euro voor het verbreken van het parcoursrecord.

De Maasheggenloop start bij het clubgebouw van het gilde van Groeningen aan de Maasstraat 17. Hier is ook het inschrijfbureau gevestigd. Voor meer informatie: www.avsportingboxmeer.nl of www.facebook.com/avsportingboxmeer, e-mail wedstrijdsecretariaat@avsportingboxmeer.nl.