Volharding-verdediger Teun Jacobs in duel.
Volharding-verdediger Teun Jacobs in duel. Foto: Jeff Meijs

Volharding kan titel ruiken, fans kunnen met bus naar Heeswijk

Sport

Koploper Volharding won donderdagavond de topper in de tweede klasse F met 2-0 van naaste concurrent SVSSS. Door deze zege  is de voorsprong van de roodwitten op de ploeg uit Udenhout, de nummer twee op de ranglijst, negen punten. Een riante voorsprong met nog vier wedstrijden (en dus twaalf te verdelen punten) op het programma.

Volharding zat tegen SVSSS al snel op rozen. In een vermakelijke eerste helft, met kansen over en weer, kwam de Vierlingsbeekse ploeg in de 18e minuut op voorsprong, na een assist van Vincent Buijssen, door een doelpunt van Luuk Rühl. Het makkelijk combinerende SVSSS zocht vervolgens de aanval, maar zag Volharding in de 28e minuut, tegen de (veld)verhouding in, door Mark Blenckers de 2-0 scoren.

Ook daarna maakten beide ploegen er voor het publiek op sportpark Soetendaal in de eerste helft een vermakelijk schouwspel van, maar zowel in de eerste als in de saaiere maar spannende tweede helft, waarin het degelijk spelende Volharding zijn voorsprong verdedigde en de gasten slechts een handvol (vooral kleine kansen) kregen, wisten beide ploegen het net niet meer te laten bollen.

Volharding heeft het kampioenschap voor het grijpen. Komende zondag speelt de ploeg van trainer-coach Johan Vullings het uitduel met Heeswijk, de nummer zes op de ranglijst. Speciaal voor supporters heeft Volharding een busreis naar Heeswijk geregeld. Bij winst van Volharding en een puntverlies van SVSSS is Volharding kampioen.

De bus vertrekt om 13.00 uur vanaf het sportpark. Supporters die mee willen, betalen 10 euro voor de busreis.
Opgeven via het mailadres hoofdbestuur@rkvv-volharding.nl.

Volharding had verdedigend zijn zaakjes goed op orde.
Tom Kessels, centrale verdediger van Volharding, speelde ook donderdagavond weer een prima pot.