Willemien Geurts en Priscilla de Boer stralen samen met hun trainster Henriëtte van Rosmalen.
Willemien Geurts en Priscilla de Boer stralen samen met hun trainster Henriëtte van Rosmalen. Foto: Persfoto

NK garde- en showdans groot succes

Sport

Dansvereniging De Bekse Klinkertjes uit Vierlingsbeek hield afgelopen weekend, samen met Miracle Dancers uit Deventer, in het multifunctionele centrum Oelbroeck in St. Anthonis het Nederlands kampioenschap garde- en showdans. Onder de vlag van de Nederlandse Danssport Organisatie.  

Willemien Geurts (Vierlingsbeek) en Priscilla de Boer (Deventer) behaalden tijdens dit NK als duo met hun dans de hoogste waardering van de zevenkoppige jury en daarmee de titel Nederlands kampioen. Samen met hun trainster Henriëtte van Rosmalen mochten zij het eremetaal in ontvangst nemen en tegelijk het ticket voor de Europese kampioenschappen.

Het mooie weer in het paasweekend weerhield de bezoekers er niet van om de ruim 600 deelnemers van 14 verenigingen aan te moedigen. Op beide dagen zat de zaal van MFC Oelbroeck in St. Anthonis van het begin tot het einde van de wedstrijd helemaal vol. Dj Mark van Berlo uit Vierlingsbeek zorgde tijdens de pauzes voor feestmuziek.

De NK-commissie, bestaande uit dansvereniging De Bekse Klinkertjes uit Vierlingsbeek en de Miracle Dancers uit Deventer, kijkt vol trots terug op het verloop van de twee dansdagen. Met dank aan de vele vrijwilligers sloot de organisatie met een brede lach op het gezicht zondagavond de deuren om nog een toost uit te brengen op het succes.

Naast het Nederlands kampioenschap van Willemien en Priscilla bemachtigden de danseressen van De Bekse Klinkertjes nog meer podiumplaatsen. Op zaterdag danste gardegroep Vitality zich naar een eerste plaats, wat promotie naar de sportklasse opleverde én een wildcard voor deelname aan de Europese kampioenschappen. Ook showgroep Exertion werd eerste en de kleinste danseressen, de Mini Stars, grepen de tweede plek.  Soliste Mila van Veghel, net gepromoveerd  naar de sportklasse, debuteerde in deze zware categorie met een achtste plek in een deelnemersveld van tien. 

Op zondag kwamen de danseressen in de jeugd- en hoofdklasse in actie. De dag startte met gardegroep Pure, die een tweede plek en tevens een ticket voor het EK bemachtigde. Gardegroep Evolution, uitkomend in de hoofdklasse, won met de derde plaats tevens een ticket naar de EK.

De showgroepen Extreme en Explosion waren beide al verzekerd van deelname aan het EK. De groepen werden tijdens het NK respectievelijk tweede en derde in hun categorie en met het ticket voor de EK op zak keerden ook zij zeer tevreden huiswaarts.

Het jeugdduo Danique Hendriks en Noa Jansen, dat dit jaar voor het eerst als duo op de planken stond, werd eerste in deze categorie. Ook zij  genoten enorm van deze nieuwe uitdaging en zijn volgend seizoen opnieuw in deze setting te zien.

Met in totaal zes tickets voor het EK op zak, gaan De Bekse Klinkertjes zich klaarmaken voor het EK-weekend van 6, 7 en 8 mei in Den Bosch, waar Dance Team Nistelrode de organiserende vereniging is van dit kampioenschap.

Na de EK organiseren De Bekse Klinkertjes op 11 mei een open training van 15.00-17.00 uur. Een keer komen kijken én meedoen? Aanmelden voor de open training kan via de website http://bekseklinkertjes.weebly.com/

Zie ook het artikel over De Bekse Klinkertjes in dagblad De Gelderlander:
https://www.gelderlander.nl/maasland/deze-heldinnen-van-de-dansvloer-schrikken-niet-meer-van-een-scheurtje-in-de-pols-of-van-die-stoere-jongens~a9c71585/

Exertion op de planken.
Evolution geniet.
Noa en Danique stralen.
Extreme gaat ook naar het EK
Tweede plek Mini Stars: de jeugd heeft de toekomst.
De groep Explosion mag ook deelnemen aan het EK.
Eerste plaats voor Vitality:
Pure:  tweede plek en ticket voor het EK