De groep Pure van De Bekse Klinkertjes.
De groep Pure van De Bekse Klinkertjes. Foto: eigen foto

NK garde- en showdans in Sint Anthonis

Sport

De Bekse Klinkertjes uit Vierlingsbeek en de Miracle Dancers uit Deventer zetten dit jaar gezamenlijk de Nederlandse kampioenschappen garde- en showdans op touw in MFC Oelbroeck in Sint Anthonis.

Beide verenigingen hebben elkaar ‘gevonden’ doordat enkele hoofdklasse-meiden uit Deventer bij de Vierlingsbeekse club gingen dansen, waarna een klik ontstond en tegelijk het idee om de nationale titelstrijd samen te organiseren.

Op zaterdag 16 en zondag 17 april is het zover. Onder auspiciën van de NDO (Nederlandse Danssport Organisatie) staat MFC Oelbroeck dit paasweekend geheel in het teken van de danssport. Op zaterdag strijden de jongste deelnemers in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar in hun categorie om de titel Nederlands kampioen en kwalificatie voor de Europese kampioenschappen op 6, 7 en 8 mei  in de Maaspoort in Den Bosch. Omstreeks 14.15 uur worden alle kampioenen feestelijk gehuldigd en ontvangen zij de welverdiende bokaal. 

Op zondag reizen de deelnemende verenigingen met hun jeugd- en hoofdklasseleden naar Sint Anthonis voor, net een dag eerder, de strijd om de Nederlandse titel in hun categorie én kwalificatie voor de Europese kampioenschappen. Voor de jongere groepen van De Bekse Klinkertjes en de Miracle Dancers betekent de NK het laatste toernooi van het seizoen. De reeds gekwalificeerde groepen Pure, Extreme en Explosion van de Vierlingsbeekse vereniging trainen nog even hard door om hun beste beentje voor te zetten tijdens de Europese kampioenschappen.

Belangstellenden zijn van harte welkom om op zaterdag en/of zondag te komen kijken. De entree voor bezoekers t/m 12 jaar en 65+ bedraagt 2,50 euro. Bezoekers vanaf 13 jaar betalen 6 euro entreegeld.

Het programma start op beide dagen om 9.30 uur.

Voor meer informatie over het NK klik op de link: www.ndo-danssport.nl/nk-2022/