Volharding sluit de rijen: positieve blik op de toekomst.
Volharding sluit de rijen: positieve blik op de toekomst. Foto: Antoon Jeuken

Contract Vullings definitief niet verlengd

Sport

Het contract met trainer-coach Johan Vullings wordt definitief niet verlengd. Dat meldt voetbalclub Volharding zojuist op haar website. In de afgelopen week ontstond er enige consternatie bij de Vierlingsbeekse tweedeklasser, nadat de spelersgroep zich niet gekend voelde in het besluit van de technische commissie om na vier seizoenen afscheid te nemen van de Venrayse oefenmeester.

‘Het bestuur van Volharding steunt het eerder door de technische commissie op inhoudelijke argumenten genomen besluit, om na vier seizoenen afscheid van elkaar te nemen, volledig. De spelersgroep wilde graag nog een seizoen door met Vullings, maar begrijpt en respecteert het besluit en mag haar input geven voor het profiel van de nieuwe trainer. Alle partijen richten zich nu met een positieve blik op de toekomst met als gezamenlijk doel promotie naar de eerste klasse. Dat zou een mooi slotakkoord van de samenwerking zijn’, zo luidt de verklaring van de club.

Volharding is momenteel een van de titelfavorieten in de tweede klasse F. Het vlaggenschip van de vereniging staat momenteel tweede, met zeventien punten uit acht duels. Koploper is SVSS, met achttien punten uit negen wedstrijden. Vullings, die bezig is met de trainerscursus UEFA -A en daarvoor stage loopt bij Achilles’29, is oud-eerste-elftalspeler en voormalig coach van het tweede team.