De kampioenen in de nieuwe derdehelftshirts.
De kampioenen in de nieuwe derdehelftshirts. Foto: Ron Koenen

DES A1 sterke kampioen!

Sport

Het A1-team van korfbalvereniging DES  greep zaterdagmiddag  op sportpark De Vloet in Merselo de titel door met overtuigende cijfers (5-10) van de thuisploeg te winnen.

Het team onder leiding van de coaches Marijn Tacken en Inge Litjens won vijf van de zes wedstrijden in de competitie. Alleen van Arcades werd vorige week terecht verloren. Op De Vloet namen de speelsters onder toeziend oog van tientallen DES-fans sportieve revanche voor die enige nederlaag.

DES A1, dat wordt getraind voor de Deurnese oefenmeester Rinus Ugen, die ook DES 1 traint, nam vanaf het begin van het kampioensduel het heft in handen, liep snel uit naar een veilige voorsprong en liet de zege nooit in gevaar komen. Na afloop van het duel werden leiding en speelsters zowel door het bestuur als hun ouders in het zonnetje gezet.  Namens het bestuur ontvingen ze een rode roos en namens hun ouders een zwart ‘derdehelftshirt’, dat de talentrijke korfbalsters na afloop van hun wedstrijden, net zoals het eerste team, in de kantine kunnen dragen.

Het kampioensteam bestaat uit Maud Denen, Simone Derkx, Daphne Gooren, Judith Heuven, Wieke Joosten, Lisanne Koenen, Lynn Pijnappels, Louise Lemmens, Linde van Treek, Silke van Vonderen en Lotte Willems.

Juichen na het behalen van de titel.