Gedurende een aantal maanden worden kinderen uit de gemeente opgeroepen om Cyber Agent te worden.
Gedurende een aantal maanden worden kinderen uit de gemeente opgeroepen om Cyber Agent te worden. Foto: Persfoto

Project HackShield: samen tegen cybercriminaliteit

Regio

De gemeente Land van Cuijk hecht veel waarde aan de online veiligheid van kinderen. Daarom roept ze als gemeente kinderen tussen de acht en twaalf jaar oud op om HackShield te spelen en Junior Cyber Agent van de gemeente te worden.

Gedurende een aantal maanden worden kinderen uit de gemeente opgeroepen om Cyber Agent te worden en zoveel mogelijk punten te halen. Onder andere via een videoboodschap van de burgemeester samen met politie en een flyer die via de aangemelde basisscholen wordt verspreid. De beste Cyber Agents, dat zijn de spelers die de meeste punten hebben verzameld, wacht een officiële huldiging.

HackShield is een game die kinderen tussen de acht en twaalfjaar oud spelenderwijs leert over veilig internetten. Kinderen, in de game ook wel Cyber Agents genoemd, leren online gevaar herkennen en voorkomen. Zo kunnen ze niet alleen zichzelf, maar ook hun omgeving beschermen tegen online gevaar. HackShield is en blijft gratis te spelen voor alle kinderen in Nederland. ‘In de game kan niets gekocht worden en de game heeft geen advertenties’, zo  meldt de gemeentewoordvoerder. 

Bekijk alle informatie via: https://nl.joinhackshield.com/nl/gemeente/Land-van-Cuijk