Ruim 1760 pakken koffie voor Voedselbank Limburg-Noord.
Ruim 1760 pakken koffie voor Voedselbank Limburg-Noord. Foto: Persfoto

Ruim 1760 pakken koffie voor voedselbank

Regio

Lions Club Venray Peelparel is klaar met tellen. De elfde Douwe Egberts-puntenactie is afgerond. De Douwe Egberts-koffiepunten en Pickwick-theepunten die in december 2022 zijn gedoneerd in de verzameldozen, zijn geteld.

En met succes. Met elkaar is het gelukt om voor Voedselbank Limburg-Noord dit jaar 880.000 punten op te halen, goed voor 1760 pakken koffie, die werden ingezameld in Venray bij Albert Heijn, Jan Linders, PLUS Guido van Dijck, Jumbo Bleek en Praxis. In Wanssum bij Jan Linders, in Tienray bij Jan Linders, in Overloon bij PLUS Verbeeten, in Horst bij Jan Linders en PLUS Lucassen, in Vierlingsbeek bij PLUS Verbeeten en in Sevenum bij Jumbo.

Tegelijk met de inzameling van de Douwe Egberts-punten startte de Lionsclub met de inzameling van oud en vreemd geld. Via dezelfde inzameldozen hebben klanten hun oud en vreemd geld gedoneerd. Dit heeft geresulteerd in 2,5 kilogram munten en papiergeld. Elke kilo, inclusief papiergeld en een premie van Wilde Ganzen, is goed voor 50 euro, oftewel drie oogoperaties in derdewereldlanden. Met het door de klanten ingezamelde geld kunnen acht oogoperaties uitgevoerd worden.

Foto: Anita Swinkels, Rita van der Reis, Anita Bijvoet en Maria van Dorst tonen namens Lions Club Venray Peelparel het resultaat aan Gerda van Stelten, Harrie van den Bergh en Lisette Poldervaart van de voedselbank: 1760 pakken koffie voor Voedselbank Limburg-Noord.