De karakteristieke Maasheggen.
De karakteristieke Maasheggen. Foto: Persfoto

NK Maasheggenvlechten op zondag 12 maart

Regio

Voor de zeventiende keer houdt Stichting Landschapsbeheer Boxmeer (Slabox) het Nederlands kampioenschap Maasheggenvlechten. Op zondag 12 maart van 9.00 tot circa 16.00 uur wordt deze nationale titelstrijd gehouden op Portaal de Vilt, gelegen aan de provinciale weg van Beugen naar Oeffelt.

Nadat in 2021 het kampioenschap niet door kon gaan, vanwege de toen geldende coronamaatregelen, vond op 13 maart 2022 het kampioenschap alleen voor de vlechtteams plaats.

‘Het ambacht van Maasheggenvlechten, weer in ere hersteld door de inzet van enkele pioniers uit onze streek, is toegevoegd aan de lijst Cultureel-Immaterieel-Erfgoed in Nederland. Met het vlechten, ook tijdens het kampioenschap, dragen alle deelnemers bij aan het in stand houden van dit bijzondere gebied’, zo meldt de organisatie. 

Naast het vlechten vinden er ook allerlei andere activiteiten plaats op de wedstrijdlocatie en bij manege de Sprong Vooruit. Ook voor kinderen. De toegang is gratis. Aan het NK nemen traditioneel ook ‘Maasheggenvlechters’ uit Vierlingsbeek en Groeningen deel. De deelnemerslijst voor dit jaar is nog niet bekendgemaakt. 

Voor meer informatie:
NK Maasheggenvlechten 2023 - Maasheggen.nl