Wethouder Mark Janssen (links) bekijkt samen met Rob Wientjes de visie op het buitengebied: ‘Samen van waarde’.
Wethouder Mark Janssen (links) bekijkt samen met Rob Wientjes de visie op het buitengebied: ‘Samen van waarde’. Foto: Persfoto

Visie ZLTO Land van Cuijk voor wethouder

Regio

ZLTO Land van Cuijk overhandigde afgelopen vrijdag de visie op het buitengebied ‘Samen van waarde’ aan landwethouder Mark Janssen. Daarin vraagt ZLTO Land van Cuijk de gemeente om samen te bekijken wat de mogelijkheden en kansen zijn om vervolgens de ondernemers de ruimte te geven om die kansen te benutten om een vitaal platteland te behouden. Lokaal wat lokaal kan op gebied van energie, natuur, diensten of producten zodat het verdienmodel in de regio blijft.

“Wij staan voor verbinden, samenwerken en denken in mogelijkheden. Wij willen de uitdagingen graag samen met onze leden, de gemeente en andere partijen oppakken”, zegt Rob Wientjes, voorzitter ZLTO Land van Cuijk en melkveehouder in Sint Anthonis.

Wethouder Mark Janssen: “We zijn blij met de gedegen voorbereiding en de stevige en goed onderbouwde visie. Er is een constructieve houding en dat is in deze tijden extra waardevol. We nodigen ZLTO Land van Cuijk en alle andere betrokken partijen dan ook van harte uit om samen aan de slag te gaan voor het beste landelijke gebied.”

De volledige visie met veel feiten en cijfers, is te lezen op www.zltolandvancuijk.nl