Kerststallenexpositie in Sint-Petrusbasiliek Boxmeer.
Kerststallenexpositie in Sint-Petrusbasiliek Boxmeer. Foto: Persfoto

Grootste kerststallenexpositie van Nederland in basiliek Boxmeer

Regio

De kerststalwerkgroep van de Sint-Petrusbasiliek aan de Steenstraat 41 in Boxmeer is al vanaf 19 november druk in de weer om de grote kerststal en de bijbehorende kerststallenexpositie op te bouwen. Dit jaar zijn in de grote kerststal vijf wereldgodsdiensten vertegenwoordigd.

Naast de kathedraal van Leon zijn onder meer een moskee, een boeddhistische tempel, een Russisch-orthodoxe kerk, een Joodse synagoge en de Boxmeerse synagoge in de stal te bewonderen. Traditioneel staan in de grote kerststal de vooroorlogse beelden van de firma Linssen uit Venlo, een aantal historische gebouwen uit Boxmeer en een aantal gebouwen uit de oude stad Bethlehem.

In een achttal vitrines in de basiliek, op het priesterkoor, aan de zijwand van de basiliek en in de crypte worden ruim zeshonderd kerststallen uit alle delen van de wereld tentoongesteld. Daarmee is het de grootste kerststallenexpositie van Nederland. Voor de kinderen ligt in de doopkapel een kinderkerstpuzzel klaar. Onder de goede oplossingen worden drie kerststalletjes verloot.

De openingstijden zijn van zaterdag 10 december t/m woensdag 4 januari, dagelijks van 13.30-16.30 uur. De toegang is gratis. Voor inlichtingen/rondleidingen: Kees Thijssen, telefoon 0485-573162 of 06-12900576.


Kerststallenexpositie in Sint-Petrusbasiliek Boxmeer.