De afvalkalender 2023 liever op papier? Print dan de afvalkalender uit via de website.
De afvalkalender 2023 liever op papier? Print dan de afvalkalender uit via de website. Foto: Persfoto

Afvalkalender ook in 2023 digitaal

Regio

De gemeente Land van Cuijk vindt het belangrijk om haar inwoners juist en effectief te informeren. Door informatie digitaal te verspreiden kan de gemeente snel inspelen op actualiteiten. ‘De afvalkalender is daarom ook dit jaar alleen digitaal beschikbaar’, zo meldt de gemeente Land van Cuijk. ‘Op deze manier weten de inwoners altijd wat de juiste inzameldag van het afval is, ook als het is een keer anders is dan normaal. De papieren afvalkalender is al snel niet meer actueel als een ophaaldag wijzigt. Het is daarnaast kostenbesparend en ook nog eens duurzaam omdat het papier en transport voorkomt. De afvalkalender voor 2023 is vanaf halverwege december beschikbaar via de website en DeAfvalApp’.

‘DeAfvalApp heeft meer voordelen dan de papieren afvalkalender dankzij handige functies’, vervolgt de gemeente. ‘In DeAfvalApp staan de ophaaldata en via de app kun je herinneringen ontvangen, zodat je niet meer vergeet om je afval aan de weg te zetten. Ook krijg je een melding als een ophaaldag wijzigt. Dat is handig tijdens bijvoorbeeld gladheid en sneeuw. Daarnaast bevat de app informatie over het scheiden van afval en milieustraten. DeAfvalApp is te downloaden in de App Store (voor iPhone of iPad) of Google Play Store (voor mobiel of tablet). Naast DeAfvalApp staan de ophaaldagen en de afvalkalender ook op onze website www.gemeentelandvancuijk.nl/afvalkalender. Je kan via de website de ophaaldagen koppelen aan je eigen agenda op je mobiele apparaat (iCal) of de kalender downloaden. Heb je vragen over het scheiden van afval, containerlocaties van oud papier en luiers en (mini)milieustraten kijk dan ook op de website voor meer informatie’.

De afvalkalender 2023 liever op papier? Print dan de afvalkalender uit via de website. Lukt dit niet of zijn er nog vragen? Kijk dan bij vragen en antwoorden over de afvalkalender: https://bit.ly/3UZHfNA