Ook PLUS Verbeeten in Vierlingsbeek doet mee aan de landelijke Douwe Egberts Waardepuntenactie.
Ook PLUS Verbeeten in Vierlingsbeek doet mee aan de landelijke Douwe Egberts Waardepuntenactie. Foto: Yvonne Jacobs Fotografie

In december weer inzamelactie DE-koffiepunten voor voedselbanken

Regio

Gedurende de maand december 2022 wordt alweer de elfde landelijke Douwe Egberts Waardepuntenactie georganiseerd, waarbij Lionsclubs en voedselbanken in het hele land Douwe Egberts Waardepunten gaan inzamelen die worden ingewisseld voor pakken koffie ten bate van de voedselbanken in Nederland.

In onze regio organiseert Lionsclub Venray Peelparel deze actie voor Voedselbank Noord-Limburg. Vanaf begin december staan de inzamelboxen weer in Venray bij de Albert Heijn, Jan Linders, PLUS van Dijck, Jumbo Bleek en Praxis. In Wanssum bij Jan Linders, in Tienray bij Jan Linders, in Overloon bij PLUS Verbeeten, in Horst bij Jan Linders en PLUS Lucassen, in Vierlingsbeek bij PLUS Verbeeten en in Sevenum bij Jumbo.

‘Grijp nu uw kans de punten die u misschien al jaren uitknipt en in een kastje, laatje of blikje bewaart een goede bestemming te geven. Gooi ze in de inzamelbox, bij voorkeur gebundeld en geteld per 500 punten’, zo meldt Maria van Dorst namens de pr-commissie van Lions Club Venray Peelparel. ‘Gedurende de landelijke jubileumactie in december 2021 zamelden 150 Lionsclubs en 60 voedselbanken totaal 92.000.000 waardepunten in, wat door Douwe Egberts werd gehonoreerd met 188.000 pakken koffie. Voor één pak koffie zijn er 500 punten nodig. Wij zouden het geweldig vinden om de voedselbank Noord Limburg weer te mogen voorzien van de nodige pakken koffie! Lionsclub Venray Peelparel, onderdeel van Lions International, steunt deze actie. Er zijn immers ook in onze regio veel gezinnen die steun nodig hebben van de voedselbank. Voor hen is koffie al snel een onbetaalbare luxe’.