Gerard van der Garde en Joanna de Man werden door directeur Erik van den Dungen in  het zonnetje gezet.
Gerard van der Garde en Joanna de Man werden door directeur Erik van den Dungen in het zonnetje gezet. Foto: Persfoto

Oorlogsmuseum passeert grens van 100.000 bezoekers

Regio

Na twee coronajaren waarin de bezoekersaantallen sterk achterbleven, passeerde Oorlogsmuseum Overloon vandaag voor het eerst sinds 2019 weer de grens van 100.000 bezoekers. Gerard van der Garde en Joanna de Man, afkomstig uit de omgeving van Veenendaal, werden door directeur Erik van den Dungen bij de receptie ontvangen en getrakteerd op koffie met vlaai.

In 2021 werd nog een groot deel van het museum vernieuwd en tussen alle lockdowns door werd eind 2021 het nieuwe Lancaster Paviljoen in gebruik genomen. Het museum hoopt dat nu en in de toekomst bezoekers in groten getale het vernieuwde museum zullen bezoeken.

Ook Militracks vond dit jaar voor het eerst weer plaats sinds 2019. Het event kon rekenen op zo’n 18.000 bezoekers verdeeld over twee dagen. Over twee weken staat er op 15 en 16 oktober een nieuw event op het programma namelijk het Eyewitness Event. Een weekend dat in het teken staat van Living History. Bezoekers duiken zo’n 80 jaar terug in de tijd en kunnen door Duitse en geallieerde kampementen en stellingen lopen en ervaren hoe het leven aan en achter het front eruitzag. Er worden twee keer per dag schijngevechten georganiseerd en er is een educatief programma voor de kinderen opgezet. Oorlogsmuseum Overloon hoopt met dit event op een paar duizend bezoekers per dag.