Iets met Boeren geeft inzicht in de actuele landbouw.
Iets met Boeren geeft inzicht in de actuele landbouw. Foto: Rob ten Broek

Actueel theater over de landbouw met spelers uit Sint Anthonis

Regio

Ongeveer een jaar geleden speelde Iets met Boeren ook al in Sint Anthonis. Met veel succes, de enige ‘kritiek’ was het gegeven dat door de beperkte capaciteit maar zo weinig bezoekers het hadden kunnen zien. Daarom komt op verzoek van onder meer gemeente Land van Cuijk de voorstelling nu terug, opnieuw met spelers uit de gemeente, op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 oktober. 

Iets met Boeren geeft inzicht in de actuele landbouw en draagt bij aan het voeren van een minder gepolariseerd debat. Bij de eerste uitvoeringen vorig jaar bleek al hoe effectief de theaterproductie in dit verband kan werken. Iets met Boeren toont op speelse wijze de landbouw als een complex thema, dat iedereen aangaat en waarin iedereen dus een aandeel en verantwoordelijkheid heeft. Theater als een aanvullende bron van informatie. Het maakt vele dilemma’s invoelbaar.

Een deel van de zeggingskracht van Iets met Boeren komt voort uit de intensieve samenwerking tussen de professionals van Bureau Pees en lokale spelers uit de dorpen waar de voorstelling te zien is. Dat geldt ook voor het tijdstip van de voorstelling en de keuze van de locatie: overdag, op de boerderij. In Sint Anthonis is die locatie ook dit keer de boerderij van Jan en Maria Derks.

Spelers uit de gemeente die dit keer meespelen zijn Anne Marie Raaijmakers, Dinette van Well, Dinie van den Oever, Gerry Jacobs, Marianne van Wanroij, Marly Wolfs, Paulien Lenkens, Peter Simons, Riek Janssen, Roos van Riet, Sjaak van den Oever, Thijs Vercammen (stem), Wilke van der Heijden-Beekmans en Wim Linders; spelers van verschillende toneelverenigingen uit verschillende kerkdorpen van de voormalige gemeente Sint Anthonis.

Speeldata vrijdag 14 oktober 16.00 uur, zaterdag 15 oktober 13.00 en 16.00 uur, zondag 16 oktober 13.00 en 16.00 uur.  Locatie De Esrand, Noordkant 34, Sint Anthonis.

Voor meer informatie en tickets: www.bureaupees.nl.