Waarnemend burgemeester Wim Hillenaar en Bollo heropenen het vernieuwde bungalowpark De Vers.
Waarnemend burgemeester Wim Hillenaar en Bollo heropenen het vernieuwde bungalowpark De Vers. Foto: Albert Hendriks

Bungalowpark Landal De Vers Overloon vernieuwd

Regio

Na ruim tien jaar bouw- en renovatiewerkzaamheden op bungalowpark Landal De Vers in Overloon is de finish bereikt. Het vernieuwde park werd zaterdag door waarnemend burgemeester Wim Hillenaar van Land van Cuijk en Landal-mascotte Bolllo officieel en feestelijk geopend.

“Het bungalowpark is hiermee weer geheel op niveau van de actuele gastwensen gebracht en is klaar voor de toekomst”, meldt parkmanager Kees Buijs. “In samenwerking met de gemeente, die de plannen steeds heeft ondersteund, is in 2012 gestart met het eerste nieuwbouwproject van 37 bungalows, waarna nog een hele reeks bouwactiviteiten zouden volgen. Zo is in 2015 het nieuwe zwembad gebouwd om vervolgens in de jaren erna verder te gaan met de sloop en nieuwbouw of renovatie van alle 170 bestaande woningen. Daarna zijn er nog 25 woningen toegevoegd en daarmee zijn alle woningen op het park weer helemaal up-to-date.”

Ook de grootscheepse upgrade van de centrumvoorzieningen is een feit met onder meer een nieuwe receptie en aangrenzende winkel, een atelier/kidskelder, adventure-golf, een grote speeltuin, een nieuw horecaterras met veranda, een stalling voor verhuurfietsen, een wasserette, een dogwash, een groot parkeerterrein met acht  laadpalen en een grote loods voor de technische dienst en de schoonmaakdiensten. 

“De huidige bezetting en gastwaardering laten zien dat het park de juiste beslissingen heeft genomen”, zegt accountmanager Ruud Knott van de verhuurorganisatie Landal Green Parks, waar het bungalowpark bij is aangesloten. Met het zogeheten Green Key label Gold geeft het park tevens invulling aan zijn duurzaamheidsambities.

Het in de bossen van Overloon gelegen familiepark heeft nu in totaal 229 bungalows in vele types van luxe tot comfort, een aantal met veranda’s en loungebanken en heeft in de directe omgeving van alles te bieden: wandelen, fietsen, mountainbikeroutes, golf, Oorlogsmuseum Overloon, ZooParc Overloon, Maasheggengebied, etc. “De ligging in het bourgondische Brabant op de grens met Limburg maakt het plaatje compleet”, vindt Kees Buijs. 

De fietsenverhuur....
De nieuwe speeltuin....
Wasplek voor honden.
De nieuwe receptieruimte..
De winkel.....
Het animatieteam met Bollo.