IVN De Maasvallei en KBO organiseren een wandeling in de bossen van Sint Anthonis.
IVN De Maasvallei en KBO organiseren een wandeling in de bossen van Sint Anthonis. Foto: Persfoto

Seniorenwandeling in bossen Sint Anthonis

Regio

IVN De Maasvallei en KBO organiseren donderdag 1 september  weer een wandeling in de bossen van Boswachterij Sint Anthonis.

De heide staat dan in volle bloei. Staatsbosbeheer heeft hier ongeveer 825 ha. bos, heidevelden en stuifduinen. Het bos bestaat voornamelijk uit grove den, dat in de vorige eeuw is aangeplant om stuthout voor de Limburgse mijnen te leveren. Erg rijk aan natuur zijn dit soort productiebossen niet, vandaar dat Staatsbosbeheer veel loofbomen heeft aangeplant. Het heidegebied, De Ullingse Bergen, is een restant van de uitgestrekte heide die hier vroeger lag. Heide is een cultuurlandschap, dat is ontstaan door toedoen van de mens en alleen blijft bestaan wanneer het onderhouden wordt. Anders zal het vanzelf dichtgroeien met bomen. In Sint Anthonis laat Staatsbosbeheer de heide onderhouden door kuddes van het Kempisch heideschaap en Schotse hooglanders.

IVN en KBO nodigen belangstellenden uit voor een wandeling in dit gevarieerd landschap. Ook niet-leden zijn van harte welkom en na afloop drinken de wandelaars gezamenlijk een kopje koffie of thee. De start op 1 september is om 13.30 uur bij het informatiebord op de parkeerplaats van De Heksenboom. Voor informatie en aanmelden (vóór woensdag 31 augustus12.00 uur): Piet Schoenmakers, telefoon 0485-520876 of e-mail  pjhschoenmakers@xs4all.nl.