Het Weijerplein in Boxmeer.
Het Weijerplein in Boxmeer. Foto: Persfoto

Geen parkeerdek op Weijerplein Boxmeer

Regio

Op het Weijerplein in Boxmeer komt geen gebouwde parkeervoorziening. ‘Uit een in juni gehouden onderzoek, blijkt dat er zonder een parkeerdek te bouwen, voldoende parkeerplaatsen zijn te realiseren voor de uitbreiding van het gemeentehuis’, zo meldt de gemeente Land van Cuijk. 

Het is zeker niet zo dat alle ruim 700 medewerkers met de auto naar het gemeentehuis komen. Een groot aantal medewerkers fietst of maakt gebruik van het openbaar vervoer. Maar uitbreiding van kantoor of winkel, betekent automatisch dat er meer parkeerruimte moet komen. Anders kan dit bijvoorbeeld ten koste gaan van de parkeermogelijkheid voor bezoekers van al bestaande winkels.

Voor de uitbreiding van het gemeentehuis gaat het om de verplichting van 89 extra plaatsen. De snelste te realiseren oplossing werd eerder gevonden in een gebouwde parkeervoorziening op ongeveer de plaats waar jongerencentrum De Box heeft gestaan. Deze zou moeten passen in de nieuwe, te vergroenen omgeving van het plein. Omwonenden werden uitgenodigd mee te denken en kwamen en kwamen onder andere met de suggestie de parkeerdruk op het Weijerplein te meten.

Wethouder Mark Janssen: “Dit is een mooi voorbeeld van zeer geslaagde inwonerparticipatie. We hebben de omwonenden van het Weijerplein in een vroeg stadium naar hun ideeën gevraagd en zij hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan het vinden van een betere, en ook heel belangrijk, veel goedkopere oplossing. Waarvoor uiteraard onze hartelijke dank.”

Bij de herinrichting en vergroening van het Weijerplein worden de omwonenden opnieuw betrokken. Meer informatie over het parkeeronderzoek en de resultaten op www.gemeentelandvancuijk.nl/weijerplein