Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Foto: pixabay

Acht personen gewond bij ongeval zweefmolen kermis Venray

Regio

Acht personen zijn maandagavond rond 22.20 uur lichtgewond geraakt in de Euro Flyer, een zweefmolen die sinds zondag op de kermis in Venray staat. Eén van de gewonden is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd, zo maakt een woordvoerder van de gemeente Venray bekend. De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) gaat de toedracht van het ongeval onderzoeken. Tot die tijd blijft de attractie op de Grote Markt gesloten. Slachtoffers krijgen slachtofferhulp aangeboden.

De gemeente roept overige inzittenden van de attractie en omstanders op om zich te melden bij de gemeente voor contact en nazorg. Het telefoonnummer is (0478) 523333.

Volgens omstanders zouden enkele stoeltjes een boom hebben geraakt. De zweefmolen staat pas sinds zondagochtend op de kermis in Venray, zo meldt Peel en Maas in Venray. De attractie zou eigenlijk ontbreken, maar omdat dat Ballon Voyage niet op tijd gereed was, werd de zweefmolen gestrikt om het gat op de Grote Markt in te vullen. De Europe Flyer stond tot zaterdag middernacht op de kermis in Dedemsvaart. De attractie werd toen afgebroken en direct naar Venray vervoerd.

De populaire regiokermis in Venray trekt jaarlijks ook bezoekers uit Vierlingsbeek en Groeningen.