Het gebruik van de Wait-app is mogelijk dankzij een donatie van de Vrienden van het Maasziekenhuis.
Het gebruik van de Wait-app is mogelijk dankzij een donatie van de Vrienden van het Maasziekenhuis. Foto: Persfoto

Tijdschriften en boeken lezen en luisteren dankzij Wait-app

Regio

Patiënten, bezoekers en medewerkers kunnen tijdens hun verblijf in het Maasziekenhuis gratis tijdschriften en boeken lezen of luisteren. Het gebruik is eenvoudig; de app downloaden, locatie aanzetten en lezen of luisteren maar. Het gebruik van de Wait-app is mogelijk dankzij een donatie van de Vrienden van het Maasziekenhuis.

Door Wanda Laarakkers

Wie het Maasziekenhuis bezoekt zal nog zelden papieren tijdschriften aantreffen in de wachtruimtes. De oude Maasmedia-schermen werden vervangen en, vanuit hygiëneoogpunt en om rondslingerende lectuur tegen te gaan stopte het Maasziekenhuis met het aanbieden van papieren tijdschriften en boeken. Het idee voor de Wait-app werd geboren: gratis lezen terwijl je wacht, op je eigen telefoon. 

Wanneer je binnen de muren van het Maasziekenhuis en het ernaast gelegen Plazagebouw bent kun je de Wait-app downloaden vanuit de Appstore of Google Play. Met het activeren van de locatie kun je direct je favoriete tijdschrift of boek lezen of luisteren. Een patiënt van het ziekenhuis kan deze gratis app vinden op de Maasmedia-tablet bij het bed; het biedt een welkome afleiding. Voor de bezoekers in de wachtkamers is het online lezen of luisteren van een tijdschrift of boek, de keuze is enorm, een aangenaam tijdverdrijf. Ook medewerkers kunnen gebruik maken van de app; het gebruik van de Wait-app is veilig en anoniem, een account is niet nodig. 

Met het brede aanbod aan digitale tijdschriften en (luister)boeken ondersteunt het Maasziekenhuis een zo prettig mogelijk verblijf in het ziekenhuis. De Wait-app is mogelijk dankzij een donatie van de Vrienden van het Maasziekenhuis. 

De Stichting Vrienden van het Maasziekenhuis steunen? Kijk voor de mogelijkheden op www.vvhm.nl/doneren.