Meerijden in de Amerikaanse Dodge in Oorlogsmuseum Overloon.
Meerijden in de Amerikaanse Dodge in Oorlogsmuseum Overloon. Persfoto oorlogsmuseum

Zomeractiviteiten voor jong en oud in oorlogsmuseum

Regio

Er is heel veel te beleven tijdens de zomervakantie in Oorlogsmuseum Overloon. Zo kan er meegereden worden met een originele Amerikaanse Dodge uit 1942, een kijkje op en in de Centurion Tank worden genomen en kunnen kinderen zich laten schminken. Ook het nieuwe Lancaster Paviljoen, dat vorig najaar officieel is geopend, is een bezoek waard. 

Elke dag is er een programma samengesteld voor bezoekers. Naast dat er meer dan 150 voer,- vaar,- en vliegtuigen bewonderd kunnen worden in het museum, is het deze zomervakantie voor het eerst mogelijk om ook een keer mee te rijden in een historisch voertuig. Met een Amerikaanse Dodge uit 1942 wordt er over de tankbaan door het museumpark gereden. En aan het einde van de rit mogen de passagiers zelfs nog even achter het stuur gaan zitten voor een foto.

Naast het meerijden met de Dodge, kan er deze zomer ook een kijkje worden genomen in de Centurion Tank in de grote Militaire Hal van het museum. “Onze experts vertellen interessante weetjes en bezoekers mogen ook in de tank gaan zitten”, meldt een woordvoerster van het museum. “Voor de kleinste speurders zijn er spannende speurtochten verkrijgbaar en na afloop krijgen ze een leuke verrassing. Ook staat het vuurwapenteam van het museum klaar om bezoekers alles te vertellen over een aantal wapens uit de Tweede Wereldoorlog. Naast dat deze wapens een keer van dichtbij bekeken mogen worden, mogen ze ook worden vastgehouden en dan wordt pas duidelijk hoe zwaar deze wapens eigenlijk zijn. Onze eigen vrijwilliger, zuster Christa, tovert alle kindersnoetjes om tot een soldaat, mooie prinses of hun lievelingsdier. En ook het team van de Nashorn, een zeer zeldzame Duitse tankjager uit de Tweede Wereldoorlog, sleutelt op een aantal zondagen live aan dit voertuig. Kortom, er is genoeg te zien en beleven in Oorlogsmuseum Overloon.”

In het Lancaster Paviljoen is een neergestorte Lancaster-bommenwerper uit de Tweede Wereldoorlog te zien in meer dan 2500 grotere en kleine wrakstukken. “Wanneer je de augmented reality-app downloadt, kun je de Lancaster op ware grootte door het museum zien vliegen. In het paviljoen is tevens de nieuwe tentoonstelling De Bommenoorlog te zien. En hier is ook de indrukwekkende eindfilm te bekijken. Meer zeggen we er niet over, dat moet je gewoon beleven”, zo besluit de woordvoerder.

Kijk op https://www.oorlogsmuseum.nl/nl/agenda/ voor het programma van dag tot dag.

Lancaster Paviljoen met  augmented reality.