Het raadsprogramma van de gemeente Land van Cuijk is klaar.
Het raadsprogramma van de gemeente Land van Cuijk is klaar. Foto: Logo

Raadsprogramma dRaad is klaar: balanceren, aanhalen, vieren en loslaten

Regio

Het raadsprogramma van de gemeente Land van Cuijk is klaar. Het wordt behandeld in de raadsvergadering van 7 juli. De afgelopen maanden heeft een team van raadsleden, ondersteund door ambtenaren, hier hard aan gewerkt. Bij de vorming van de coalitie CDA, Team Lokaal, Liberaal LVC en GroenLinks-PvdA werd gekozen voor een coalitieverklaring in combinatie met een raadsprogramma, in plaats van de traditionele insteek van een coalitieakkoord. In de raadsperiode 2018-2022 werkten zo’n 15% van alle gemeentes met een raadsprogramma.

De uitnodiging van de coalitie om samen aan de slag te gaan met een raadsprogramma werd door de raad omarmd. In een raadsprogramma werken zoveel mogelijk partijen die zijn vertegenwoordigd in de raad, belangrijke thema’s zover als mogelijk samen uit.

De raadsleden Peter Stevens (CDA), Judith Logtens (VVD), Esmee van der Ham (GroenLinks/PvdA), Corine Jeckmans (CDA) en Marco van den Berg (Team Lokaal) startten in maart als trekkers van het proces. Vrijwel alle partijen dachten en werkten vervolgens mee aan het raadsprogramma.

Het raadsprogramma dRaad is te vinden op  https://bit.ly/3bslDYo