IVN De Maasvallei houdt in samenwerking met de KBO een wandeling in de omgeving van het sluizencomplex.
IVN De Maasvallei houdt in samenwerking met de KBO een wandeling in de omgeving van het sluizencomplex. Foto: Persfoto

Wandelen bij sluizen van Sambeek

Regio

Ongeveer 100 jaar geleden is het stuw- en sluizencomplex in Sambeek gereedgekomen en was de Maas voor vrachtschepen tot 2000 ton bevaarbaar. Dit was nodig om afzet van de industrie in Zuid-Limburg te vervoeren, onder anderen de steenkool. ‘Jammer genoeg moest hier een deel van de Maasheggen voor wijken’, zo meldt IVN De Maasvallei in zijn nieuwsbrief. ‘De Maasheggen was van groot belang voor de boeren uit de directe omgeving, die het als bouw en hoofdzakelijk weiland gebruikte. Nu leveren wij grote inspanningen om dit gebied voor de volgende generaties te behouden’. 

Tijdens deze seniorenwandeling, in samenwerking met de KBO, op donderdag 16 juni van 4-5 km wandelen de deelnemers in de omgeving van het sluizencomplex. Door een stuk Maasheggen dat uiteindelijk weer bij de Maas uitkomt, en komen zo weer langs de Maas terug bij het sluizen en stuwcomplex.

Geïnteresseerd? Kom dan luisteren naar de uitleg over de stuw en sluizen, en wandel met de gidsen mee door dat gebied. Ook niet-KBO-leden kunnen meelopen. De wandeling duurt ongeveer twee uur. Verzamelen om 13.00 uur bij De Pit in Overloon.

Voor inlichtingen: KBO Christien Hendriks, tel. 0478-641719 of 06-13180710, en bij Ben Verheijen (IVN), tel. 0478-642577 of 06-11115514, e-mail benverheijen25@gmail.com.

Aanmelden is verplicht en kan via de mail tot 15 juni 12.00 uur bij Ben Verheijen. Na aanmelding krijgen de deelnemers een bevestiging van hun aanmelding, of bericht dat deelname niet mogelijk is omdat het maximale aantal deelnemers is bereikt.