IVN De Maasvallei organiseert een wandelarrangement door De Maasheggen.
IVN De Maasvallei organiseert een wandelarrangement door De Maasheggen. Foto: Persfoto

Langs sleedoorn en meidoorn

Regio

De Maasheggen is het oudste biosfeergebied in Nederland waar men al sinds mensenheugenis samenleeft met de natuur zonder die ernstige schade toe te brengen. Omdat dit een bijzonder gebied is, is het door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed.

De lente wekt de natuur uit haar winterrust. Met een beetje geluk staat de meidoorn in bloei. Hier laat de natuur zich in alle schoonheid zien. Dit alles en nog veel meer wordt in een twee uur durende, door IVN De Maasvallei op touw gezette, wandeling bekeken.

Het wandelarrangement ‘Langs sleedoorn en meidoorn’ start op 10 april vanaf ’t Veerhuis, Veerweg 2, Oeffelt. De ochtend begint om 10.00 uur met een kopje koffie of thee en eindigt met een kop  soep. De deelnamekosten bedragen 7,25 euro.

De wandeltocht is ongeveer 4,5 km lang en gaat over onverharde paden, denk dus aan goede wandelschoenen. De route is niet toegankelijk voor rolstoelers. Honden zijn niet toegestaan. Aanmelden kan tot zaterdag 9 april 12.00 uur via de mail bij mariusjanssen@gmail.com