IVN De Maasvallei houdt op 24 juni een vogelwandeling in de Maasheggen.
IVN De Maasvallei houdt op 24 juni een vogelwandeling in de Maasheggen. Foto: Pixabay

Vogelwandeling IVN op 24 april

Regio

Dit jaar heeft IVN De Maasvallei haar jaarlijkse vogelwandeling op 24 april gepland in het Maasheggengebied, bij het De Pontipad bij Vortum-Mullem. Een bijzonder vogelgebied: De kleine weilandjes omgeven door struweelheggen en bomen bieden de vogels wat ze nodig hebben: voedsel in onder meer de vorm van allerlei insecten die op de bloeiende heggen afkomen en regenwormen uit het weiland. Maar ook nest- en schuilgelegenheid in de dichte heggen, bestaande uit onder andere meidoorn, sleedoorn en kornoelje.

Veel zangvogels zijn al weer terug in hun broedgebied: fitis, zwartkop, grasmus en gekraagde roodstaart. Andere soorten zijn nog onderweg, zoals de bosrietzanger en de spotvogel. De start is om 8.00 uur bij het begin van het De Pontipad (dit is als je in Vortum-Mullem richting de Maas rijdt en dan voor de bosrand links afslaat).

Aanmelden is verplicht, via een mail aan carlahendriks1@gmail.com tot 23 april 12.00 uur. Na aanmelding volgt een bevestiging of een bericht dat deelname niet mogelijk is.