Ook de gemeente Land van Cuijk start een campagne gericht op de risico’s van (de productie van) synthetische drugs.
Ook de gemeente Land van Cuijk start een campagne gericht op de risico’s van (de productie van) synthetische drugs. Foto: Depositphotos.

Start campagne tegen ondermijning

Regio

In de regio van het Basisteam Ondermijning Maas & Leijgraaf gaan de gemeenten Land van Cuijk, Boekel  en Maashorst, politie, Belastingdienst en Openbaar Ministerie samen de strijd aan tegen ondermijnende criminaliteit.

Gezamenlijk starten ze een campagne gericht op bewustwording van het grote gevaar en de risico’s van (de productie van) synthetische drugs. Daarnaast hopen ze dat de campagne de meldingsbereidheid van inwoners stimuleert. 

De campagne start op maandag 21 maart. Die dag geeft burgemeester Rüpp van de gemeente Maashorst namens het Basisteam Ondermijning het formele startsein op de weekmarkt in Uden. Dat doet hij door een bezoek aan de mobiele presentatie (bus) en medewerkers van de ‘Bijtende Bende’, die zich inzetten voor het vergroten van de meldingsbereidheid onder inwoners. In de zogenaamde immersive room in de bus ervaren bezoekers in een virtuele 3D-omgeving de impact van drugscriminaliteit en leren zij de belangrijkste signalen herkennen en wat hiermee te doen. 

Burgemeester Paul Rüpp zal tijdens de aftrap van de campagne namens de drie gemeenten  ook toelichten wat de campagne inhoudt, waarom ze die organiseren en wat de eerste resultaten zijn van een bewustwordingsactie die voorafging aan deze campagne.