Het gemeentehuis in Boxmeer wordt verbouwd en uitgebreid.
Het gemeentehuis in Boxmeer wordt verbouwd en uitgebreid. Persfoto gemeente

Informatiemarkt verbouwing gemeentehuis en vernieuwing Weijerplein

Regio

Op maandag 21 maart houdt de gemeente Land van Cuijk een informatiemarkt over de nieuwbouw en verbouwing van het gemeentehuis in Boxmeer, de vernieuwing van het Weijerplein, met daarbij een extra parkeervoorziening. Het projectteam presenteert die avond de conceptontwerpen en belangstellenden worden van harte uitgenodigd vragen te stellen en ideeën uit te wisselen.

Eerder al werd besloten om de medewerkers van de gemeente Land van Cuijk in één centraal gebouw te huisvesten. ‘De ervaring heeft geleerd dat dit efficiënter is en prettiger werkt. Het gemeentehuis van Boxmeer uitbreiden bleek de beste optie. Er is gekozen voor een toekomstbestendig en duurzaam concept dat past bij de tijd en ambities van het Land van Cuijk. Door het sluiten van uiteindelijk vier gemeentehuizen, levert de nieuwe huisvesting bovendien een besparing op voor de gemeente’, zo meldt de gemeente in een persbericht. 

Na het Weijerpark wordt ook het Weijerplein klimaatbestendiger gemaakt. Ook dit plein gaat een bijdrage leveren aan het tegengaan van wateroverlast bij hevige regenbuien. Het plein wordt ook groener om hittestress tegen te gaan.

Daarnaast zijn er meer parkeerplaatsen nodig vanwege de uitbreiding van het gemeentehuis. Meer werkplaatsen betekent namelijk automatisch dat er meer parkeergelegenheid moet worden gecreëerd. Om dat zo efficiënt mogelijk te doen, wordt er, op ongeveer de plaats waar jongerencentrum De Box heeft gestaan, een extra parkeervoorziening gemaakt. Een parkeervoorziening die volgens de gemeente ‘past in de nieuwe te vergroenen omgeving van het plein’. Omwonenden van het Weijerplein zijn al eerder uitgenodigd mee te denken over de verdere invulling van de conceptontwerpen.

Om alle belangstellenden tijd en ruimte te geven, wordt ze gevraagd zich aan te melden bij projectondersteuner Lieke Vogels via L.vogels@landvancuijk.nl. ‘Graag hierbij aangeven dat je 21 maart aanwezig wilt zijn en in welk tijdsblok (1, 2 of 3). Ook voor andere vragen kun je terecht op dit mailadres’, zo besluit de gemeente. 

Waar en wanneer?

De Weijer (Weijerzaal)

Maandag 21 maart 

Tijdsblokken:
1) 19.15-19.45 uur, 2) 19.45-20.15 uur, 3) 20.15-20.45 uur.


Op www.gemeentelandvancuijk.nl/weijerplein en www.gemeentelandvancuijk.nl/weijerplein zijn  vanaf woensdag 16 maart de conceptontwerpen en verdere informatie over de projecten te vinden.