Inwoners die behoefte hebben aan een fysieke uitgave, kunnen alsnog een papieren afvalkalender opvragen.
Inwoners die behoefte hebben aan een fysieke uitgave, kunnen alsnog een papieren afvalkalender opvragen. Foto: Logo

Alsnog ook papieren afvalkalender

Regio

Er komt in de nieuwe gemeente Land van Cuijk alsnog ook een papieren afvalkalender 2022. 

Dat meldt de gemeente op haar website. Het eerdere besluit om de kalender 2022 alleen nog digitaal uit te brengen, zorgde voor het nodige protest. Daarom heeft de gemeente besloten om inwoners die behoefte hebben aan een fysieke uitgave de mogelijkheid te bieden een papieren afvalkalender aan te vragen. In tegenstelling tot in andere jaren viel de kalender dit jaar niet bij de inwoners op de deurmat. Dat leidde ook tot vragen van nieuwe gemeenteraad, die wil dat de inwoners van de nieuwe fusiegemeente kunnen beschikken over een papieren versie van de kalender. 

De gemeente heeft nu ‘een beperkte oplage’ papieren afvalkalenders laten drukken voor inwoners die ‘geen of beperkte toegang hebben tot digitale middelen’.

Op de kalender staat onder meer wanneer in je dorp of wijk welk soort afval (blauwe zak, plastic, gft) opgehaald wordt. Burgers die prijs stellen op zo’n kalender om in de meterkast of keukenkastje te hangen, kunnen vanaf dinsdag 4 januari bellen naar de gemeente op nummer 0485-854000. Bellers wordt gevraagd hun postcode bij de hand te hebben.  Zelf downloaden kan via www.gemeentelandvancuijk.nl/afvalkalender/ 

Voor meer informatie klik hier

De nieuwe gemeente Land van Cuijk werd op 1 januari 2022 ingesteld door een fusie van de voormalige gemeenten Boxmeer, Cuijk, Sint Anthonis, Mill en Sint Hubert en Grave.