Eerste raadsvergadering Land van Cuijk op 3 januari 2022, 19.30 uur.
Eerste raadsvergadering Land van Cuijk op 3 januari 2022, 19.30 uur. Foto: Logo

Eerste raadsvergadering Land van Cuijk op 3 januari zonder publiek

Regio

Op maandag 3 januari 2022 om 19.30 uur start onder voorzitterschap van waarnemend burgemeester Wim Hillenaar in de raadzaal van Cuijk de eerste vergadering van de nieuwe gemeenteraad van de herindelingsgemeente Land van Cuijk. 

De eerste vergadering van de nieuwe gemeenteraad vindt plaats op de eerste werkdag volgend op de datum van de herindeling. Dat is zo bij wet bepaald. In deze vergadering wordt gestart met de beëdiging van de raadsleden. Ook stelt de raad een aantal verordeningen en regelingen vast, zodat de nieuwe gemeente aan de slag kan.  

De gemeenteraad, waarin drie raadsleden uit Vierlingsbeek zitting nemen, Marc Oudenhoven (Liberaal Land van Cuijk), Peter Verstegen (Forum voor Democratie) en Bert Moeskops (SP), vergadert in een aangepaste opstelling in de raadzaal. De vergadering vindt plaats zonder publiek en is live te volgen. 

Hillenaar is waarnemer tot een nieuwe burgemeester door de Koning wordt benoemd. Dat gebeurt nadat de nieuwe gemeenteraad later in 2022 een profiel heeft opgesteld waar kandidaten op kunnen solliciteren. Zolang er geen nieuwe wethouders zijn benoemd is de waarnemend burgemeester in zijn eentje verantwoordelijk voor het bestuur van de gemeente. Een waarnemend burgemeester kan zelf ook solliciteren naar de functie van de nieuwe burgemeester.

Kijk voor meer informatie over de raadsvergadering op de website van de nieuwe gemeente Land van Cuijk, klik hier