De gemeente Boxmeer  heeft een meldpunt overlast vuurwerk geopend.
De gemeente Boxmeer heeft een meldpunt overlast vuurwerk geopend. Foto: Facebook politie Boxmeer

Meldpunt overlast vuurwerk geopend

Regio

Inwoners van de gemeente Boxmeer kunnen vuurwerkoverlast dag en nacht melden via de MijnGemeente-app of www.boxmeer.nl. Dat meldt de gemeente Boxmeer op de Facebookpagina van de politie in Boxmeer. ‘Kies hiervoor de hoofdcategorie Handhaving/Overlast/Criminaliteit en de subcategorie Vuurwerk’.

‘Vuurwerkoverlastgevers die op heterdaad betrapt kunnen worden? Melden via 0900-8844. De telefooncentrale staat in direct contact met de dienstdoende boa’s en politie’, zo vervolgt ze haar bericht. ’Op 31 december kunt u vanaf 17.30 uitsluitend melden via 0900-8844’. 

Wat gebeurt er met de meldingen? De boa’s (buitengewoon opsporingsambtenaren) krijgen deze melding direct door. Aan de hand van de meldingen, krijgen ze in beeld waar de meeste overlast plaatsvindt en kunnen zij gericht toezicht houden en handelen. Zodra de boa’s constateren dat iemand vuurwerk afsteekt, dan kunnen zij hiervoor een boete opleggen. Als het een jongere onder de 18 jaar is, dan kan die een Halt-verwijzing krijgen. Bij drie keer een Halt-verwijzing kan alsnog een boete worden opgelegd. ‘Dit laatste is een vaste afspraak in onze regio met het Openbaar Ministerie’, aldus de gemeente. 

Halt richt zich al veertig jaar op het voorkomen en bestraffen van jeugdcriminaliteit. Kijk voor meer informatie op www.halt.nl/samenwerken-met-halt/straat/vuurwerkoverlast.