Station Vierlingsbeek anno 1900.
Station Vierlingsbeek anno 1900. Foto: De Oude Schoenendoos

Oude foto

Oude foto

Stichting De Oude Schoenendoos beschikt over een enorm aantal foto’s. Bij veel foto’s ontbreken echter de gegevens. In deze rubriek wordt gezocht naar meer informatie bij de afgebeelde foto. Bij het doorgeven van de informatie graag het nummer A09833 doorgeven. 

Station anno 1900Het station werd gebouwd in 1882 en was van het type Hemmen, zoals nu nog het station in Cuyk. Om het station beter bereikbaar te maken werden de wegen er naartoe verhard. Na de verwoesting in 1944 werd het rechts gelegen gebouw, tijdelijk, het noodstation. 

Stichting De Oude Schoenendoos heeft als doelstelling het openbaar en toegankelijk maken van cultureel en historisch materiaal, voornamelijk uit de voormalige gemeente Vierlingsbeek en omgeving. Kijk voor meer informatie op www.stichtingdeoudeschoenendoos.nl.

Op vrijdagmiddag zitten Jan Hendriks en Lucy Kusters in de bibliotheek in Vierlingsbeek om vragen te beantwoorden en foto’s te bekijken, van 14.30 uur tot circa 16.30 uur. Mensen die foto’s voor de website van de stichting hebben, kunnen die tijdens die wekelijkse bijeenkomst laten scannen. Ze krijgen hun foto’s na het scannen meteen weer mee. ‘Zo worden we steeds meer geïnformeerd over de geschiedenis van de oude gemeente Vierlingsbeek. Ook mensen uit de andere dorpen zijn welkom’, melden de vrijwilligers van De Oude Schoenendoos.