Het Koninginnebal van gilde  is afgelast vanwege het stijgend aantal coronabesmettingen in de regio.
Het Koninginnebal van gilde is afgelast vanwege het stijgend aantal coronabesmettingen in de regio. Foto: Pixabay

Koninginnebal gilde afgelast, prins positief

Groeningen

Het Koninginnebal in De Zandpoort in Groeningen, dat zaterdagmiddag (vanmiddag) om 15.30 uur zou beginnen met een trom- en vendelhulde, is vanwege het aantal stijgende coronabesmettingen in de regio afgelast.

Dat bevestigt Marjon Hermans-Ermers van het St. Anthonius- en St. Nicolaasgilde in Groeningen. “Erg balen, maar het is niet anders. We hebben besloten om het bal weer door te schuiven. We zouden tien jubilarissen huldigen en mensen konden ons nieuwe koningspaar komen feliciteren in een bomvolle Zandpoort, maar we kiezen er met het oog op de gezondheid van iedereen toch voor om het bal weer door te schuiven. Het is de tweede keer dat we het vanwege corona niet door kunnen laten gaan, maar we gaan een nieuwe datum plannen. Het is helaas niet anders. Donderdag zagen we het aantal besmettingen oplopen en hebben we dit besluit moeten nemen, want natuurlijk hadden we het liever anders gezien.”

Ook prins Paul II van de 6x11-jarige carnavalsvereniging De Keieschieters Vierlingsbeek-Groeningen is positief op corona getest. “Nee, ik weet niet waar ik het heb opgelopen. Donderdag ben ik met hoofd- en keelpijn naar huis gegaan van het werk. Ik voelde me niet goed tijdens het stuken van een plafond. Nu gaat het wel weer, maar moet ik thuisblijven. Ik heb een feestje dit weekend helaas af moeten zeggen. Het is maar goed dat ik het nu heb. Het zou jammer zijn als dit net voor of tijdens de jubileumfestiviteiten van De Keieschieters gebeurt.”