De kerk in de carnavalskleuren rood, geel en groen.
De kerk in de carnavalskleuren rood, geel en groen. Foto: Persfoto

Laurentiuskerk wordt carnavalspaleis

Carnaval

De Laurentiuskerk in Vierlingsbeek wordt momenteel omgebouwd tot een carnavalspaleis. Met man en macht wordt er gewerkt om het gebouw zowel fysiek als qua aankleding en faciliteiten klaar te maken voor de activiteiten van carnavalsverenging De Keieschieters Vierlingbeek-Groeningen die daar gaan plaatsvinden, zoals de zittingsavonden op vrijdag 10 en zaterdag 11 februari en het carnavalsfeest D’n Doop op vrijdag 17 februari. 

“In de kerk wordt met doeken in de kleuren rood, geel en groen als het ware een verwarmde doos gecreëerd die qua ruimte net zo groot is als de vroegere feestzaal in Zalencentrum Concordia”, legt Keieschieters-secretaris Rob van Berlo uit. “En heel belangrijk: de kerk krijgt speciale evenementverwarming, zodat iedereen er warmpjes bij zit tijdens onze activiteiten.”


Wim de Hoog is bezig met het vergroten van het podium. 

In totaal zijn er 285 zitplaatsen. Ook is het podium met een meter of drie vergroot. “En natuurlijk creëren we ook een garderobe. Als je binnen bent, herken je de kerk eigenlijk niet meer terug. Als carnavalsvereniging zijn we erg blij met de steun vanuit de gemeenschap, want tientallen vrijwilligers zetten zich momenteel in om van de carnavalsfeesten in de kerk een succes te maken.” 

De kaartverkoop voor de zittingsavonden is in volle gang. De kaarten voor de zaterdagavond zijn nagenoeg uitverkocht, voor vrijdagavond zijn er nog meerdere beschikbaar. Kaarten voor de zittingsavonden zijn dagelijks verkrijgbaar aan de bar bij Herberg Thijssen. Ze kosten 15 euro per stuk. 

Het publiek kan tijdens beide zittingsavonden genieten van een gevarieerd programma, met optredens van artiesten van eigen bodem, zoals de dansgarde, Jannus, duo Tonijn, de APK, het prinselijk trio en de winnaar van de jeugdzitting,  maar ook van enkele buitendorpse tonpraters in de personen van Willem Rongen, Daniël Schmitz en Boy Jansen. Ook wordt de Kei van het jaar bekendgemaakt. De zittingsavonden worden muzikaal ondersteund door de eigen hofkapel.


Op vrijdag 10 en zaterdag 11 februari vinden de zittingsavonden in de kerk plaats.