De evenementen Roetsj en Iensjekke op carnavalszaterdag in Venray zijn uitverkocht
De evenementen Roetsj en Iensjekke op carnavalszaterdag in Venray zijn uitverkocht Foto: pixabay

Roetsj en Iensjekke in Venray uitverkocht

Carnaval

Roetsj en Iensjekke,de gezamenlijke carnavalsactiviteit van vastelaovesvereniging de Piëlhaas en de horeca in Venray, een evenement dat ook onder carnavalsvierders uit  Vierlingsbeek en Groeningen populair is, was binnen twee uur nagenoeg uitverkocht. Deze week zijn de laatste van de 8.500 kaartten verkocht. Zowel de Piëlhaas als de gezamenlijke horecaondernemers zijn blij dat de kaartverkoop zo spoedig verlopen is.

Alleen voor de zaterdag is een toegangskaart nodig voor de evenemententerreinen van het Schouwburgplein/Henseniusplein en de Grote Markt. Op de overige dagen zijn de Venrayse pleinen vrij toegankelijk. De schouwburg is gratis toegankelijk vanaf 17.00 uur nadat de prins geïnstalleerd is. De installatie van de prins is uitsluitend voor genodigden.

Op carnavalszaterdag, als de Roetsj en Iensjekke op het programma staan, zullen de bezoekers verdeeld worden over de twee pleinen die een gelijkwaardig programma bieden. De verwachting is dat het Schouwburgplein/Henseniusplein als eerste vol zal stromen waarna bezoekers zich kunnen verplaatsen naar het andere plein.

Om de publiekstroom te reguleren is, in overleg met de veiligheidsregio, gekozen voor slechts één ingang per plein. Op het Schouwburgplein/Henseniusplein zullen bezoekers toegelaten worden aan de zijde van de schouwburg. Bezoekers van de Grote Markt worden toegelaten via de Grotestraat. Het evenemententerrein kan op meerdere plaatsen verlaten worden. Op alle pleinen zal door de organisatie een overkapping geplaatst worden zodat de meeste bezoekers droog kunnen staan bij slecht weer.

De feiten op een rijtje:

  • Zes dagen feest, zaterdag uitverkocht, andere dagen gratis;
  • Donderdag en vrijdag in de schouwburg, overige dagen ook op de pleinen;
  • Bij de tickets zitten vier breekmunten inbegrepen die alle dagen geldig zijn;
  • Van 12.00 tot 22.00 uur buitenprogramma op de pleinen;
  • Van 16.00 tot 01.00 uur in de grote zaal schouwburg;
  • 18+-polsbandjes alle dagen geldig.