Het buitenevenement Vör de kerk op ‘t plein op elfde van de elfde is stijf uitverkocht.
Het buitenevenement Vör de kerk op ‘t plein op elfde van de elfde is stijf uitverkocht. Archieffoto Peel en Maas

Vör de Kerk op ‘t Plein uitverkocht: ‘Geen kaartje? Kom dan niet naar Overloon!’

Carnaval

Carnavalsvereniging De Huibuuke uit Overloon houdt op vrijdag 11 november voor de vierde keer het buitenevenement Vör de kerk op ‘t plein. De aftrap van het carnavalsseizoen vindt plaats op het 14 Oktoberplein in Overloon. Het evenement wordt door De Huibuuke georganiseerd in samenwerking met enkele partijen uit het dorp.

Vanaf 10.30 uur barst het feest los voor de kerk op het plein. Er wordt een programma gepresenteerd met optredens van verschillende artiesten. Onder meer Spik en Span, Bjorn en Mieke, Verrékes Moj, Pruuf Mar, Lamme Frans, DJ Mick, Schorre Chef en MC Vals, Hoondervel, La Bamba, GoedZat, Ricky Corony en Toddezèk betreden het podium. Ook wordt de 67ste prins van De Huibuuke bekendgemaakt. 

De kaarten voor het feest in het centrum van Overloon zijn al lange tijd uitverkocht. Bij aankoop van vier consumptiepunten voor 11 euro kregen de feestvierders een gratis ticket. Iedereen die een kaartje heeft krijgt de consumptiemunten bij binnenkomst. Het feest in Overloon ging de afgelopen jaren niet door vanwege de maatregelen rondom de coronapandemie. Vorig jaar leek Vör de kerk op ‘t plein door te gaan, maar op het laatste moment werd toch besloten om het de vierde editie de cancelen vanwege het oplopende aantal coronabesmettingen. Nu komt er dus alsnog een vierde editie van het carnavalsfeest dat bezoekers uit de hele regio, ook uit Vierlingsbeek en Groeningen,  trekt.

‘Heb je geen toegangskaart? Kom dan niet naar Overloon!’, meldt de organisatie. ‘Er is geen kaartverkoop bij de ingang en je komt het terrein niet op!’