Zeventien personen namen deel aan de eerste spellenavond. Op vrijdag 3 februari  staat de tweede avond gepland.
Zeventien personen namen deel aan de eerste spellenavond. Op vrijdag 3 februari staat de tweede avond gepland. Foto: Persfoto

Spellenavond in sportcafé krijgt vervolg: nieuwe data bekend

Vierlingsbeek

De eerste spellenavond in het sportcafé van Vitaliteitscentrum Brabant vond plaats op dinsdag 24 januari. “De avond kende met zeventien personen een mooie opkomst, een gevarieerd gezelschap van twintigers tot zeventigers en van echte spellenfanaten tot personen die af en toe eens een spelletje spelen en vooral voor de gezelligheid kwamen”, meldt medeorganisator en spelletjesliefhebber  Henri Jans uit Vierlingsbeek. 

De avond werd afgetrapt met een korte introductie door de organisatoren en een voorstelronde (voor de meesten waren er de nodige nieuwe gezichten aanwezig, red.), waarna er begonnen kon worden met het spelen van spellen. “Er waren genoeg spellen aanwezig in verschillende moeilijkheidsgraden, temeer omdat velen ook zelf één of meerdere spellen hadden meegenomen, dus was er voor ieder wat wils. In een gemoedelijke sfeer werd er enthousiast gestreden om de winst. Onder het spellen spelen werd er ook ruim de tijd de genomen om gezellig een praatje met elkaar te maken. Het plezier staat per slot van rekening voorop.”

Om 21.30 uur werd de geslaagde avond afgesloten en nog kort geëvalueerd, vervolgt Jans. “Daaruit bleek dat alle deelnemers de avond heel leuk hadden gevonden en hier graag een vervolg op zagen! Vooral het leggen van (nieuwe) sociale contacten in combinatie met het spelen van zowel bekende als nieuwe spellen en de ontspannen sfeer werden als positief ervaren. Er is dan ook besloten om een vervolg te geven aan de eerste spellenavond. Aangezien niet iedereen in de gelegenheid is om op dinsdag te komen is er gekozen voor twee speelavonden.”

Op de volgende data vindt er weer een spellenavond plaats: vrijdag 3 februari, dinsdag 14 februari, vrijdag 3 maart en dinsdag 14 maart.

Alle spellenavonden starten om 19.00 uur in het sportcafé. Belangstellenden kunnen uiteraard ook later aansluiten mocht dit tijdstip niet haalbaar voor ze zijn en aanmelding vooraf is niet noodzakelijk. Het wordt gewaardeerd als de deelnemers zelf ook één of meerdere spellen meenemen om te spelen.

Er is inmiddels ook een appgroep opgericht voor de spellenavond om af te stemmen wie welke spellen meeneemt of om los van de spellenavond gewoon spontaan eens af te spreken om spellen te spelen. Voor deelname aan de appgroep stuur een mail naar henrijans13@gmail.com.