De stemming zat er vanaf het begin bij B&B Perron 22 goed in.
De stemming zat er vanaf het begin bij B&B Perron 22 goed in. Foto: Bas Delhij

‘Vet kroegentochtfeest in kerk’

Vierlingsbeek

Ze kijken er eigenlijk al niet vreemd meer van op. Ook de nieuwe organisatoren van de kermiskroegentocht in Vierlingsbeek vinden het tamelijk gewoontjes dat er vijfhonderd mensen deelnemen aan de stoet die van café naar café trekt. 

En dan heb je altijd nog mensen die zich niet hebben opgegeven en dus zonder kroegentochtshirt meelopen. Zij krijgen ook geen eet- en attractiebonnen en maken geen kans op de loterijprijzen. In de loop van de dag wordt de stoet steeds langer, omdat er zich steeds meer mensen bij aansluiten. Zeker in de Laurentiuskerk, de laatste halteplaats van de kroegentocht dit jaar, kwamen veel nieuwsgierigen ‘s avonds even kijken. De kerk was voor het eindfeest in stijl aangekleed.

De organisatie kijkt terug op een ‘mooie, zonnige en gezellige uitverkochte editie’, meldt Tim Reefs enthousiast. “We hebben heel veel positieve enthousiaste reacties gehad, zeker ook over het slotfeest in de kerk. Dat was, ondanks de hitte, echt vet, uniek om mee te maken. Met optredens van artiesten en een mooie licht- en vuurwerkshow. Ik denk dat we samen met Maarten (Hermans van Herberg Thijssen, red.) hebben laten zien dat je in de kerk heel veel kunt.” 


De kroegentocht sloot maandagavond voor het eerst af in de Laurentiuskerk. Foto: Bas Delhij.

De zestiende editie werd maandag geopend bij B&B Perron 22, dat, net als de Laurentiuskerk, voor het eerst in de kroegentochtroute was opgenomen. 

Voor filmpjes en meer foto’s kijk op Bèkse Kroegentocht | Facebook 

Drukte bij Gryphus, een van de halteplaatsen.
De Laurentiuskerk was het eindstation van de kroegentocht.
Volle bak en gezelligheid in de kerk.