Mark Blenckers (hier op een archieffoto) was zondag met drie doelpunten de grote man bij Volharding. Toon Gerrits

Titel Volharding lonkt, hattrick Mark Blenckers

Sport

Volharding moet nog minimaal een week  wachten om het kampioenschap van de tweede klasse F binnen te halen. Zelf deden de roodwitten zondagmiddag wat ze moesten doen. Winnen bij de nummer zes op de ranglijst Heeswijk: 0-4. Omdat ook de enig overgebleven concurrent voor de titel SVSSS won bij Prinses Irene (2-3, red.) bleef het verschil tussen beide kemphanen negen punten met nog drie duels te gaan. Omdat het doelsaldo niet telt, heeft Volharding dus nog één punt nodig om de champagneflessen daadwerkelijk te kunnen ontkurken.

Grote man in Heeswijk was aanvoerder Mark Blenckers. Hij maakte drie van de vier treffers en schroefde zijn seizoentotaal daarmee op naar acht. Blenckers (36) is één van de twee nog actieve spelers die ook het kampioenschap meemaakte in het seizoen 2015-2016. De ander is Kas van den Bosch (25). Destijds kwam de toen eerstejaarssenior in vier invalbeurten tot twee doelpunten. Dit seizoen staat de te teller van Van den Bosch op vijf goals. Helaas voor hem mist hij de slotfase van de competitie vanwege een kwetsuur die hij drie weken geleden opliep tegen nota bene Olympia’18. De polyvalente Van den Bosch keert komend seizoen namelijk terug naar de club uit zijn woonplaats Boxmeer.

Bij de rust had Volharding de titel virtueel binnen. In Heeswijk was het weliswaar nog 0-0, maar SVSSS stond in Nistelrode achter met 2-0. De Vierlingsbekenaren waren in de eerste helft al een aantal malen gevaarlijk, maar tot een voorsprong leidde dat nog niet. Mark Blenckers zag zijn inzet van de lijn worden gehaald en de vrije trap van topscorer Vincent Buijssen teisterde de vuisten van Heeswijk-goalie Sebastiaan de Schouwer. Heeswijk - dat nog kansrijk was in de strijd om de derde periode - kon aanvallend helemaal geen potten breken.

Direct na rust hadden de gastheren echter toch kunnen scoren, maar de kans ontstond door slordigheid achterin bij Volharding. Een te korte terugspeelbal van Teun Jakobs bracht doelman Bono Barten in de problemen. Barten schoot de bal tegen de instormende Stan van de Kuyl aan, maar zag het leder tot zijn en Volhardings opluchting net naast gaan. Dat was meteen het enige en laatste wapenfeit van de thuisclub. Daarna speelde Volharding Heeswijk onder aanvoering van Mark Blenckers helemaal stuk. In de 49e minuut opende de captain de score door een puntgave voorzet van Luuk Rühl langs De Schouwer te werken: 0-1. Vijf minuten later volgde er weer een fraaie assist van Rühl, maar nu schoot Vincent Buijssen op de doelman. In de 65e minuut was Buijssen wel trefzeker. Hij promoveerde een voorzet van Melvin de Klijn tot doelpunt: 0-2. Zeven minuten later schoot Mark Blenckers op aangeven van Vincent Buijssen de 0-3 prachtig binnen. Vijf minuten voor tijd bepaalde wederom Blenckers de eindstand op 0-4 middels een fraai getrapte vrije schop. Het betekende de zesde overwinning op een rij voor Volharding. Genoeg voor het kampioenschap bleek het echter nog niet, omdat SVSSS in de laatste minuut van hun wedstrijd de 2-3 maakte.

Omdat Volharding zondag afhankelijk was van wat SVSSS zou doen, had de ploeg van trainer-coach Johan Vullings de titel nog niet in eigen hand. Dat is komende zondag anders. Als de roodwitten minimaal één punt pakken, is de eerste plaats een feit. Dit zal dienen te gebeuren in de ‘thuiswedstrijd’ tegen de nummer voorlaatst Vianen Vooruit. Deze wedstrijd wordt echter in Vianen gespeeld. Eerder dit seizoen werd de ‘uitwedstrijd’ op donderdagavond 24 februari 2022 namelijk in Vierlingsbeek gespeeld, omdat men in Vianen niet over een wedstrijdverlichting beschikt. In onderling overleg werd destijds afgesproken om de beide duels om te draaien. De aftrap komende zondag in Vianen staat gepland om 14.30 uur.

Heeswijk-Volharding: 0-4 (0-0).
Karakteristieken:
Scheidsrechter: Islam Elsayyad (Asten)
49e min. 0-1 Mark Blenckers, 65e min. 0-2 Vincent Buijssen, 72e min. 0-3 Mark Blenckers, 85e min. 0-4 Mark Blenckers.