De Kloostergang van kunstenares Sachi Miyachi aan de Molenbeek in Vierlingsbeek
De Kloostergang van kunstenares Sachi Miyachi aan de Molenbeek in Vierlingsbeek Foto: Persfoto

Excursie Kapellenbaan

vrijdag 7 oktober 2022 10:00 t/m 17:00

Belangstellenden kunnen op vrijdag 7 oktober  tijdens een eendaagse excursie kennismaken met bijzondere kunstwerken in het Land van Cuijk. Begeleid door Piet de Jonge, voormalig hoofdconservator van Museum Boijmans van Beuningen, maken ze die dag een ontdekkingstocht langs oude en hedendaagse kunstschatten in De Maasheggen. Het Unesco-gebied is het oudste cultuurlandschap van Nederland.

De excursie voert onder meer langs drie kunstwerken van de Kapellenbaan in Overloon, Vierlingsbeek en Sint Agatha. De werken zijn gemaakt door de gerenommeerde kunstenaars Maria Roosen, Eveline Visser en Sachi Miyachi. Verder wordt een bezoek gebracht aan het Kruisherenklooster, het oudste nog bewoonde klooster van Nederland. In het klooster bevindt zich onder meer het Mauritsraam (1618). De excursie wordt afgesloten met een exclusief privé-concert op het Severijnorgel in de Martinuskerk in Cuijk. Het Severijnorgel is een van de tien belangrijkste kerkorgels in Nederland.

Deelname aan de excursie kost, inclusief koffie en gebak bij het oorlogsmuseum in Overloon en een lunch bij het Veerhuis in Oeffelt,  77 euro per persoon. Tickets kunnen worden besteld via www.kapellenbaan.nl/kapellenbaan-arrangement. Daar is ook meer informatie over het arrangement te vinden.

Locatie