Het Vierlingsbeekse brandweerkorps won de provinciale kampioenschappen in Oeffelt.
Het Vierlingsbeekse brandweerkorps won de provinciale kampioenschappen in Oeffelt. Foto: eigen foto

Weer goud voor brandweerkorps Vierlingsbeek

Vierlingsbeek

De brandweerpost van Vierlingsbeek heeft zaterdag opnieuw de eerste prijs gepakt bij de provinciale kampioenschappen. Dit keer greep het vrijwilligerskorps onder leiding van bevelvoerder Ton Cuijpers in Oeffelt het goud, net als vorig jaar in Schaijk, in de hoogste klasse 112.

Achttien brandweerteams, verdeeld over twee banen, trotseerden zaterdag de stromende regen om hun brandweerkennis en -kunde in de praktijk te brengen. Door deze winst mag het Vierlingsbeeke brandweerkorps op 20 mei deelnemen aan de gewestelijke finales in Ittervoort. “Het is best bizar dat we voor het tweede jaar de provinciale kampioenschappen winnen”, stelt een trotse Ton Cuijpers. “Daaruit blijkt dat we als korps onze zaakjes goed op orde hebben. Ik zei het vorig jaar ook al: we hopen een keer door te dringen tot de landelijke finale. Daarvoor moeten we nog twee rondes overleven. Dat zou echt de kers op de taart zijn.”


Het Vierlingsbeekse korps in actie tijdens de regiokampioenschappen. Foto: Ten Haaf Fotografie

Tijdens de wedstrijden in Oeffelt moesten de brandweerlieden hulpverlening bieden bij een agrarisch bedrijfsongeval, waarbij een persoon bekneld zat onder een landbouwmachine en chemische stoffen vrijkwamen. “We waren om 8 uur ’s morgens al aan de beurt, zegt Cuijpers lachend. “In 45 minuten moet je dan laten zien dat je goed met elkaar en multidisciplinair met andere hulpverleners, zoals politie en ambulancepersoneel, kunt samenwerken, alle procedures volgt die je moet volgen en vooral veilig werkt. Zowel als team als individueel. Dat ging ons ook dit keer erg goed af. We zijn natuurlijk weer enorm trots op het resultaat. Dit zegt veel over het structureel hoge niveau van ons korps, we zijn een hechte eenheid en staan altijd voor elkaar en onze burgers klaar.”

De winnende wedstrijdploeg bestaat uit Emiel van Kessel, Eric Lamers, Jeroen Gerrits, Mark Arts, Remco Verstappen en Ton Cuijpers.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding