Op strategische plekken in Vierlingsbeek staan zogeheten kakbakken voor zakjes met hondenpoep
Op strategische plekken in Vierlingsbeek staan zogeheten kakbakken voor zakjes met hondenpoep Foto: eigen foto

Oproep dorpsraad: ‘Ruim hondenpoep op’

Vierlingsbeek

Het is de dorpsraad van Vierlingsbeek een doorn in het oog. De groeiende overlast van hondenpoep moet snel een halt worden toegeroepen. 

Het ging lange tijd relatief goed, stelde Huub Geurts dinsdagavond tijdens de rondvraag aan het eind van de dorpsraadvergadering in gemeenschapshuis Joffershof. Maar net als een aantal andere aanwezigen ziet ook hij de laatste tijd meer en meer uitwerpselen van deze huisdieren op plekken waar ze niet horen.

“Het is een van de grootste ergernissen bij inwoners”, wist hij. Maar ook het dorpsraadlid beseft dat het probleem ‘overlast hondenpoep’ uiteraard niet bij de honden of de maatregelen van gemeentes, maar bij de mentaliteit van de hondenbezitters ligt. Daarom wilde hij in het openbaar een oproep aan hen doen. “Ruim de poep van je hond op en gebruik hiervoor het zakje en de kakbakken die we hiervoor in het dorp hebben. Er liggen ook geregeld zakjes poep in struiken. Dat is natuurlijk niet de bedoeling en ook nog eens slecht voor het milieu.”

Het opruimen van hondenpoep is echter ook belangrijk uit hygiënisch oogpunt. Hondenpoep bevat spoelwormen, en contact daarmee kan ziekten veroorzaken, zeker bij kinderen. Het is dus heel belangrijk dat hondenbezitters de poep opruimen. Zowel vanuit het belang van de hond en de baas, als voor de volksgezondheid. Ook in Vierlingsbeek.

De dorpsraad hoopt dat de oproep gehoor vindt in het dorp. “Want we moeten het toch samen doen”, zo besloot Geurts zijn betoog.