Marieke Theunissen: "Tijdens praktijkspeuren ga jij samen met je hond op zoek naar een vermist persoon."
Marieke Theunissen: "Tijdens praktijkspeuren ga jij samen met je hond op zoek naar een vermist persoon." Foto: Persfoto

Marieke Theunissen volgt haar passie met Pebbles Hondentraining: ‘Praktijkspeuren kan verslavend zijn’

Vierlingsbeek

“Na een carrière als fysiotherapeut en later biologiedocent, werd het tijd voor iets anders. Een paar jaar geleden heb ik het roer omgegooid en ben mijn passie gaan volgen, namelijk het werken met honden.”

Sinds medio 2022 is Marieke Theunissen uit Vierlingsbeek bezig met haar bedrijf Pebbles Hondentraining. “Hier bied ik lessen praktijkspeuren aan”, zo vervolgt de onderneemster. “Tijdens praktijkspeuren ga jij samen met je hond op zoek naar een vermist persoon. De hond gaat leren hoe hij zijn fantastische neus kan inzetten om het spoor te vinden en jij leert hoe je je hond daarbij kunt ondersteunen. Bij het speuren mag je hond een van zijn grootste talenten inzetten en zijn natuurlijke instinct gebruiken. En dat is nou precies wat bijna alle honden leuk vinden.”

Praktijkspeuren is niet gebonden aan ras, leeftijd of formaat van je hond. “Het maakt niet uit of je hond nou 12 weken of 12 jaar is, of hij 3 kilo of 73 kilo weegt”, weet Marieke Theunissen uit ervaring. “Als zijn neus het doet, kan hij speuren. De tomeloze energie van de jonkies wordt in goede banen geleid en de senioren beginnen zich vaak weer spontaan jong te voelen door het speuren. Voor je hond is het vooral ook een mentale uitdaging, na afloop kan hij dan ook behoorlijk moe maar voldaan zijn. De lessen vinden voornamelijk in het bos plaats in de prachtige omgeving van Vierlingsbeek, waar jullie als team aan het werk gaan. Heb je interesse om eens kennis te maken met praktijkspeuren, dan kunnen we een proefles afspreken. Hierin leren we de hond wat de bedoeling is en kijken we of jullie het leuk vinden.” Met een lach: “Maar, let op; want praktijkspeuren kan verslavend zijn!”


Kijk voor meer informatie ook eens op www.pebbleshondentraining.nl of neem contact met Marieke Theunissen op via telefoon 06-43947464 of e-mail info@pebbleshondentraining.nl. Of bezoek https://www.facebook.com/Pebbleshondentraining