Een vergelijkbare damesfiets van het merk Desire werd dinsdag gestolen bij het station.
Een vergelijkbare damesfiets van het merk Desire werd dinsdag gestolen bij het station. Foto: eigen foto

Fiets gestolen uit stalling station

Vierlingsbeek

Een inwoonster van Vierlingsbeek heeft woensdag bij de politie aangifte gedaan van diefstal van haar fiets op het station in haar woonplaats, afgelopen dinsdag op klaarlichte dag tussen 7.30 en 17.00 uur. Het kettingslot werd hiervoor door de dader(s) doorgeknipt en vervolgens in delen in de stalling achtergelaten. 

Het betreft een zwarte damesfiets van het merk Desire. De scholiere is op zoek naar getuigen van de diefstal, of mensen die weten waar haar fiets nu is. Wellicht is de fiets ergens langs de weg gevonden? Eventuele tips kunnen worden doorgegeven aan onze redactie. 

De politie meldt wel een aantal meldingen van fietsendiefstal op het station te hebben gehad in de afgelopen weken. “Er wordt niet standaard meer gecontroleerd bij stations, tenzij daar echt aanleiding toe is”, meldt een woordvoerder. “Het advies is om altijd direct aangifte te doen en die zo volledig mogelijk in te vullen, zodat we ermee aan de slag kunnen. Verder; zorg voor een goed en stevig slot en zet de fiets eventueel in een bewaakte garage.”