Volharding kreeg donderdagavond twee doelpunten om de oren en verloor met 2-1 van laagvlieger SHH. Foto: depositphotos

Volharding in mineur na verlies tegen degradatiekandidaat

Sport

Volharding gooide donderdagavond de laatste kans op de nacompetitie letterlijk weg. De roodwitten leverden een collectieve wanprestatie op bezoek bij de nummer voorlaatst SHH in Herten. De promovendus - vechtend tegen degradatie - won zeer verdiend met 2-1.

Het was onverwacht en onverklaarbaar wat de Vierlingsbekenaren tegen de laagvlieger lieten zien. Volharding trad aan met hetzelfde basiselftal als afgelopen zondag tegen Mierlo Hout. Tegen de koploper lieten de Soetendaal-bewoners een prima wedstrijd zien, donderdagavond acteerde het team van scheidend trainer Jan Pruijn onherkenbaar. Volharding creëerde de hele wedstrijd geen enkele kans.

Toch kwamen de bezoekers uit Vierlingsbeek in de 25e minuut op voorsprong. Tim Brouwer stond twee meter buitenspel, maar één van de twee neutrale assistent-scheidsrechters vlagde om onbegrijpelijke redenen niet waarna de 36e jarige Brouwer de bal simpel langs SHH-goalie schoof: 0-1. Daarvoor had Volharding al op achterstand kunnen staan. Aanvoerder Mark Blenckers haalde een bal van de lijn en een kopbal van Nicolas Mitchell ging niet heel ver naast.

Tien minuten na de openingstreffer kwam de thuisclub langszij. Door een zeldzame blunder van Volharding-doelman Bono Barten kon de verreweg beste man van het veld Roel van Melick de gelijkmaker binnen tikken: 1-1. Drie minuten later herstelde Barten zijn fout met een wereldredding op de alleen voor hem opduikende Casper Metsemakers. Van Melick schoot daarna maar net over en hij kwam in een andere situatie een teenlengte tekort om te scoren. Op slag van rust kon Van Melick weer alleen op het doel afgaan door slechte communicatie tussen Tom Kessels en Bono Barten. Kessels haalde de inzet van Van Melick ten koste van een corner nog net voor de doellijn weg. SHH-captain Jens van Hees schoot vervolgens niet heel ver over.

In de 51e minuut moest Roel van Melick zich met een liesblessure laten vervangen en daarmee leek gelijk de angel uit het aanvalsspel van SHH. Tot tien minuten voor tijd gebeurde er voor beide doelen überhaupt niets meer. Toen leverde Bono Barten de bal gevaarlijk in, maar SHH kon niet profiteren. Met het inbrengen van spits Joop Daniëls (terug na een blessure, red.) voor verdediger Jens Biersteker probeerde Volharding voor de winst te gaan maar het kwartje viel voor de roodwitten totaal de verkeerde kant op. In de 85e minuut was het namelijk linksback Sil Passage die met een sublieme vrije trap in kruising de gastheren naar een 2-1 overwinning schoot.

Voor Volharding dreigt het seizoen nu als een nachtkaars uit te gaan, voor SHH is na donderdagavond directe handhaving zelfs nog mogelijk.

Karakteristieken:
SHH-Volharding: 2-1 (1-1);
Scheidsrechter: Stan Verhaag (Venray), neutrale assistent-scheidsrechters: Danny van Veenendaal (Weert) en Mick Waajen (Roermond);
25e min. 0-1 Tim Brouwer, 35e min. 1-1 Roel van Melick, 85e min. 2-1 Sil Passage;
Toeschouwers: 100;
Gele kaarten: Sil Passage en Casper Metsemakers (beiden SHH); Sven Jenniskens, Sam Janssen en Rens ten Brinke (allen Volharding).

Opstelling Volharding: Bono Barten; Stef van Dijck, Rick Maassen, Tom Kessels, Jens Biersteker (82. Joop Daniëls); Sam Janssen, Mark Blenckers, Rens ten Brinke; Tim Martens (46. Sven Jensens), Tim Brouwer (72. Steven Wassenaar), Vincent Buijssen.