Joey Beerkens uit Overloon in actie.
Joey Beerkens uit Overloon in actie. Foto: Maycel de Bruijn

Motorcross Overloon: ook deelnemers Vierlingsbeek en Groeningen

Sport

Op motorcrosscircuit Duivenbos in Overloon vinden komend weekend motorcrosswedstrijden plaats van Motorsport Organisatie Nederland (MON). Op zaterdag 20 april komen de jeugdklassen in actie. Het programma wordt die dag aangevuld met de klassen natte zuiger en de MX open senioren. In de jeugdklassen zijn de ogen vooral gericht op Stan Pijpers (Wanssum) in de klasse 65cc grote wielen en de thuisrijders Senn Kuenen (Overloon) in de klasse 50cc automaten en Joey Beerkens (Overloon) en Rick Kessels (Merselo) in de klasse 65cc/85cc beginners.

In de klasse MX open senioren wordt gehoopt op de aanwezigheid van Jop Koopmans (Holthees).Op zondag strijden Quinn Kuene (Overloon), Jesse Rutten (Wanssum), Finn Weijmans (Vierlingsbeek) en Tjez Kuenen (Overloon) in de klasse MX Junioren A om de punten voor het NK. In de klasse MX Junioren B komen Bram Gossens (Venray), Niels Huibers (Groeningen), Sam Vousten (Groeningen) en Jan van Mill (Overloon) in actie.

Bij de dames hoopt Myrte Simons (Well) op een goede klassering en in de klasse veteranen gaat Ed Classens (Castenray) de regionale eer verdedigen. De klassen dames en veteranen starten gezamenlijk in het voorlopige wedstrijdschema. In de klasse MX open nationalen zijn Joey van der Zanden (Wanssum), Juup Tax (Wanssum) en Bryan Kersten (Groeningen) van de partij.

Het hoofdprogramma is de klasse MX 2 inters/MX open inters met onder andere Bart Pijpers (Wanssum) onder de deelnemers. Verder rijden op deze dag de MX 2 Nationalen samen met de MX open nationalen. Ook staat de MX 2 senioren/125cc cup op het programma.

Beide dagen wordt er gestart om 9.00 uur met de vrije training en aansluitend een kwalificatie voor de verschillende klassen. Het starthek valt beide dagen rond de klok van 11.15 uur voor de eerste maal. De entree voor de jeugd is op zaterdag gratis, volwassenen betalen 5 euro. Op zondag bedragen de entreeprijzen: jeugd 12 t/m 16 jaar 5 euro en volwassenen 10 euro. Het motorcrosscircuit bevindt zich aan de Oploseweg 34.